Ny lov vedtaget: Langt hårdere straffe til vanvidsbilister

23/02/2021 14:21

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Folketinget har netop vedtaget en ny lov, som markant skærper straffe for vanvidsbilister.

En ny lov er netop blevet vedtaget i Folketinget, og det betyder forhåbentligt mere tryghed på de danske veje. Den nye lov drejer som nemlig om et fænomen der i høj grad har fået fokus de sidste par år – nemlig vanvidsbilister.

Ifølge en pressemeddelelse fra Justitsministeriet, indeholder loven en række strafskærpelser for de bilister der gør sig skyldige i de groveste tilfælde af vanvidskørsel.

Straffen for uagtsomt manddrab forbundet med vanvidskørsel er blevet øget med dramatiske 150 procent, såvel som straffen for uagtsom legemsbeskadigelse er øget med 100 procent.

Den nye lov, der blev vedtaget af et enigt Folketing, betyder at fra den 1. marts 2021, vil straffen for uagtsomt manddrab i forbindelse med vanvidskørsel gå fra 16-18 måneder bag tremmer, til hele tre år og fire måneder, som mindste straf.

”Jeg er umådelig glad for, at vi i dag på tværs af politiske skel står sammen i Folketinget i kampen mod vanvidskørsel. Vi har med lovforslaget vedtaget en række strafskærpelser, der vil sende straffene for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse, forsætlig fareforvoldelse og flugtbilisme markant i vejret,” – Udtaler justitsminister Nick Hækkerup i en pressemeddelelse og tilføjer.

”Det er min forhåbning, at strafskærpelserne også vil være med til at skabe en adfærdsændring på vejene, så flere bilister tænker sig om, inden de bringer andre menneskers liv i fare med vanvittig og hensynsløs kørsel,”