Ny fotofælde blitzer uopmærksomme bilister: Blitzede 300 bilister på 3 dage

18/05/2024 14:40

|

Sebastian Ilsøth

Genrefoto: Shutterstock
En ny AI-fotofælde vækker nu opsigt.

Mest læste i dag

Danske bilister vil sandsynligvis være enige i, at det at modtage et klip og en bøde for at have kigget på sin mobiltelefon mens man kører, ikke hører til blandt livets højdepunkter.

Til trods for at straffen for at blive fanget med næsen begravet i sin smartphone er alvorlig, fortsætter mange bilister med denne praksis.

En ny type fotofælde er dog på vej til at gøre en ende på dette.

Dette rapporterer Boosted.

En nyligt introduceret AI-drevet fotofælde i Storbritannien har vist sig at være særdeles effektiv, idet den på kun tre dage blitzede 300 bilister for ikke at fokusere på vejen.

Fotofælden er skabt af det australske firma Acusensus og blev første gang lanceret i 2018.

I sidste år gennemførte det britiske politi en test af systemet, hvor mange bilister blev fanget i at være uopmærksomme.

Acusensus rapporterer, at deres system kan mindske trafikulykker i de områder, det overvåger, med op til 22 procent, hvilket repræsenterer en markant forbedring af trafiksikkerheden.

"Distraktion i trafikken er et globalt problem, og hver fjerde trafikulykke involverer en distraheret bilist," forklarer Alex Jannink, grundlægger og CEO for Acusensus.

AI-teknologien anvendes allerede i adskillige lande, inklusiv USA, Spanien, Holland, Belgien, Sydafrika, Indien og Australien, hvilket understreger dens stigende popularitet og varige tilstedeværelse.

Selvom teknologien endnu ikke er implementeret i Danmark, er der tydelige tegn på, at der tages skridt for at gøre livet sværere for trafikovertrædere. Alene i år er 246 nye nummerpladescannere taget i brug.