Ny coronamelding til danskerne

26/04/2021 13:17

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Vacciner og varmegrader bliver kodeordet til den næste tid. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

"Vi kan igen være flere sammen"

Det er budskabet fra Sundhedsstyrelsen i en ny pressemeddelelse, som styrelsen har offentliggjort mandag.

"Flere og flere bliver vaccineret, og epidemien er under kontrol. Samtidig går vi en varmere årstid i møde. Vi kan derfor mødes med flere mennesker, end vi har været vant til længe," lyder det fra styrelsen.

"Det er dog stadig vigtigt, at vi ikke ser for mange. Derfor anbefaler vi nu, at du holder dig til at mødes med de samme 10 personer ud over dem, du bor sammen med, går på arbejde, i skole og til fritidsaktiviteter med," understreger Sundhedsstyrelsen i pressemeddelelsen. 

Maksimalt 10

"Genåbningen af samfundet er i gang. Vi kan nu mødes med flere udenfor, og du kan begynde at have flere på besøg derhjemme. Samtidig er det vigtigt, at vi fortsat husker de gode råd om at holde afstand, blive hjemme ved symptomer, lufte ud og undgå at være for mange sammen indendørs," skriver Sundhedsstyrelsen videre i meddelelsen. 

”Vi har savnet at se vores vanlige omgangskreds. Vi vil i de kommende måneder gradvist kunne udvide hvor mange vi ser. Lige nu anbefaler vi, at man maksimalt ser 10. Hvis man inviterer venner og familie på besøg derhjemme, så ikke samles mere end 10 indendørs,"  siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, inden hun uddyber: 

"Det er samtidig vigtigt at huske, at hele grundlaget, for at det kan lade sig gøre, er at vi holder fast i de gode råd – det er dem, der hjælper os med at holde smitten under kontrol. Det gælder nu, hvor den ny coronavirus er her, men det gælder faktisk også på sigt, hvor de gode råd kan hjælpe os med at forebygge andre smitsomme sygdomme."