Nu sker det: På lørdag stiger prisen for alle danskere

28/06/2023 06:09

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock
Stort set alle danskere kommer til at blive ramt af ændringen.

Mest læste i dag

I begyndelsen af 2023 blev danske husholdninger midlertidigt lettet for den økonomiske byrde af høje energipriser, da elafgiften blev sænket markant. 

Denne afgift, som tidligere har udgjort omkring halvdelen af prisen på elektricitet, blev reduceret til EU's minimumssats på 0,8 øre pr. kWh som del af en større politisk aftale kaldet "Vinterhjælp". Men den lempelse er nu slut.

Fra den 1. juli 2023 vil elafgiften vende tilbage, hvilket vil forøge danskernes elregning.

Dette midlertidige tiltag blev indført i lyset af de stigende energipriser. I 2022 blev der indgået en politisk aftale om at sænke elafgiften markant fra den 1. januar 2023 og seks måneder frem, i et forsøg på at lette økonomien for danske husholdninger. 

I sammenligning med de nuværende regler, ville elafgiften have udgjort 69,7 øre pr. kWh i 2023 uden denne midlertidige reduktion.

Nu hvor elafgiften vender tilbage, er det tid til at rette blikket mod dit elforbrug og optimere det for at minimere udgifter.

Ved at være opmærksom på dit forbrug og tage de rigtige skridt på de rigtige tidspunkter, kan du spare penge på din elregning. 

Følgende er en kort guide til, hvordan du kan gøre det.