Nu advarer læger om dette symptom i din stemme: Kan være tegn på Omikron

30/12/2021 08:13

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Første Omikron-symptom og advarselstegn, som du ofte kan mærke, hvis du har Covid.

Omikron-symptomer har vist sig at være helt anderledes end tidligere covid-varianter.

Et af de tidligste tegn på Omikron kan være til stede i din stemme. Her er ændringen, du skal lytte efter.

Noget, der er blevet tydeligt, efterhånden som Omicron breder sig over hele landet, er, at symptomerne for denne variant er langt fra almindelige.

Fra hovedpine til intens kropspine, Omikron skal ikke tages let på, og denne variant er meget anderledes end de traditionelle tegn, vi er kommet til at forvente fra Covid.

Og nu opdager folk, at et af de første advarselstegn på Omikron er noget, du kan høre, ifølge eksperter.

Hvad er Omikron-symptomet, du kan høre, og hvordan varierer Omikron-symptomerne fra andre varianter?

Omikron-patienter vil ofte høre det første nye symptom, der indikerer, at de er blevet inficeret med coronavirus, da varianten har været forbundet med en kradsende hals, som kan få dig til at udvikle en hæs eller kradsende stemme.

De tre mest almindelige tegn på coronavirus, som vi tidligere er blevet advaret om, er en høj temperatur, en ny og vedvarende hoste og et tab/ændring af din smags- eller lugtesans, ifølge NHS.

Professor Tim Spector, videnskabsmanden bag symptomtracker-appen Zoe, beskriver imidlertid symptomerne på Omikron som mere lig symptomerne på en almindelig forkølelse.

Det betyder, at det er meget nemmere at gå glip af, hvis du er inficeret med Omicron, hvor Prof. Spector advarer alle med forkølelseslignende symptomer om at tage en Covid-test for at være sikker.

Udover de almindelige tegn, der fremhæves af Zoe, er tegn som overbelastning, nattesved, hjernetåge og tab af appetit også blevet registreret som symptomer på Omikron for nylig.

Selvom symptomerne har været forskellige, er Omikron blevet beskrevet som værende "ekstremt mild", af Dr. Angelique Coetzee, den sydafrikanske læge, der først slog alarm om den nye variant.

På trods af dette har Dr. Coetzee også advaret om, at visse symptomer som hovedpine og ømme muskler kan mærkes mere intenst, især af dem, der er uvaccinerede.