Novo Nordisk sænker pris under debat: Populær medicin bliver nu billigere

15/05/2024 14:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Novo Nordisk har annonceret en prisreduktion på diabetesmedicinen Ozempic, som er blevet centralt i debatten om offentlige tilskud.

Mest læste i dag

Novo Nordisk har meddelt en prisnedsættelse på deres diabetesmedicin Ozempic midt i en ophedet debat om offentlige medicintilskud, der har belastet de regionale budgetter.

Det rapporterer Se og Hør.

Ifølge Politiken er prisen på Ozempic sænket fra denne mandag, en oplysning bekræftet af både Danmarks Apotekerforening og Novo Nordisk.

Prisen per pakke er reduceret fra 1313,35 kroner til 873,35 kroner, oplyser foreningen.

I et skriftligt svar til Politiken udtaler Novo Nordisk, at prisnedsættelsen delvist er en reaktion på de igangværende debatter om medicintilskud.

Ozempic, som årligt kan beløbe sig til 24.000 kroner pr. patient, er dyrere end andre diabetesmediciner og forventes at koste cirka 1,4 milliarder kroner i 2023.

Tidligere på året anbefalede Medicintilskudsnævnet at fraråde generelt tilskud til GLP-1-analoger, herunder Ozempic, for danskere med type 2-diabetes. Denne anbefaling er nu til vurdering hos Lægemiddelstyrelsen, som skal træffe den endelige afgørelse.

"Vi har justeret vores priser som led i tilskudsprocessen og håber, at dette vil fremme adgangen til behandling for de patienter, der har brug for Ozempic og Rybelsus, som nu er under klausuleret tilskud," siger Novo Nordisk.

Ozempic indeholder semaglutid, det aktive stof som også findes i Novo Nordisks populære slankemiddel Wegovy. Selvom begge produkter har en slankende effekt, er betalingsbetingelserne forskellige; Wegovy betales helt af patienten selv og koster mellem 1300 og 2400 kroner månedligt.

I modsætning hertil kan type 2-diabetespatienter kvalificere sig til offentligt tilskud til Ozempic, hvis visse krav opfyldes.