Nettos dage kan være talte: Så kan Rema 1000 juble

21/08/2023 15:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det kan ske inden længe, men intet er sikkert endnu.

Mest læste i dag

Der er noget i gang.

Den vedvarende kamp om de danske dagligvarekunders gunst er mere intens end nogensinde før, og dette påvirker tydeligt de forskellige danske dagligvarekæder.

Mens nogle oplever en betydelig opbakning, kæmper andre kæder med udfordringer og har ikke den samme positive udvikling.

Retail Institute Scandinavia observerer kontinuerligt udviklingen på det danske dagligvaremarked, og i en ny analyse tegner der sig en tydelig tendens.

Tendensen viser, at stadigt flere kunder henvender sig til discountsupermarkederne. Denne udvikling har været i gang i mange år, men den tog yderligere fart, da inflationen steg.

Dette rapporteres af Nordjyske.

Noget er ved at tage form

På nuværende tidspunkt stammer hele 42 procent af omsætningen inden for dansk dagligvarehandel fra discountkæderne.

Netto besidder en andel på 15 procent, mens Rema 1000 udgør 14,6 procent. Disse to er klart de største discountkæder i landet.

Netto har i flere årtier haft en dominerende position, men i løbet af de seneste år er forskellen i markedsandel begyndt at udviske sig, og der er nu tegn på, at tiden som den førende er ved at rinde ud.

Forskellen i markedsandel er nemlig indsnævret til næsten ingenting i løbet af de seneste år, og det er nu meget sandsynligt, at Rema 1000 er på vej til at blive den nye toneangivende spiller.

Hvis Rema 1000's opkøb af 114 Aldi-butikker bliver realiseret, vil de for første gang blive den største dagligvarekæde i Danmark.

Netto vil stadig have flest butikker, men Rema 1000 vil dominere i omsætning.

"Dobbelt så meget omsætning pr. kvadratmeter som Aldi er det, Rema 1000 præsterer. Hvis Rema kan fortsætte denne succes i de 50-70 Aldi-butikker, som de overtager og omdanner til Rema-butikker, er det realistisk, at de allerede i år eller det kommende år vil overgå Netto i markedsandel", udtaler Henning Bahr, direktør for Retail Institute Scandinavia, til Avisen Danmark.