Mindst en tredjedel af disse skader skyldes corona

18/02/2022 10:02

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Mindst en tredjedel af alle rejseskade-sager i 2022 kan relateres til corona, og udover at dominere skadestatistikkerne giver det også rekordmange sager med afbestilling hos Gouda Rejseforsikring, en del af Gjensidige.

Alene på skader der skal behandles medicinsk på fx hospital eller hos en læge, er det ni ud af ti sager, der på den ene eller anden måde er relateret til coronasmitte. Det er højere end på noget andet tidspunkt de sidste to år, og vidner både om, at mange danskere har fundet rejselysten frem, men også at det stadig er vigtigt at tage corona seriøst. 

”Det er voldsomt, hvor mange kunder der har kontaktet os med skader, der skyldes corona. Det er fx danskere, der er fanget med en positiv test før hjemrejse og derfor må indlogeres på isolationshotel og have booket nye flyafgange, rejsende der bliver syge på destinationen og skal have lægehjælp samt afbestilling på grund af coronasmitte før afrejse,” fortæller Henrik Iding, chef for Rejseskade i Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

Voldsom stigning i afbestilling af rejser

Hos Gouda Rejseforsikring oplever man desuden, at langt flere kunder har valgt at købe en afbestillingsforsikring og samtidig afbestiller en markant større andel af kunderne.

Det har samlet set har resulteret i en stigning på mange hundrede procent i udgifter til privatkundernes afbestillinger i 2022 i forhold til normalt i denne periode

”Den sidste måneds tid har været helt usædvanlig for os. Vi har aldrig før oplevet så mange kunder, der bliver nødt til at benytte afbestillingsforsikringen til en rejse. Det er heldigvis de færreste vi snakker med, der er decideret syge, men rigtig mange har fået positive tests, og det forhindrer dem i at rejse,” siger Henrik Iding, der generelt glæder sig over, at det ser ud til, at danskerne har husket både rejse- og afbestillingsforsikringen på turen til udlandet.

Stigningen i antal sager og udgifter er sandsynligvis et resultat af både lempede restriktioner, mere smitsomme, men mindre alvorlige, coronavarianter samt en stigende rejselyst blandt danskerne. Gjensidige og Gouda Rejseforsikring imødeser dog, at lavere smittetal og mere udbredt immunitet kan betyde, at danskerne inden længe kan rejse normalt igen.