Mette Frederiksen reagerer efter trusler

16/11/2020 16:30

|

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det er ikke omkostningsfrit at deltage i debatten om coronavirus. Det har flere forskere måtte sande. De seneste par måneder har de modtaget ubehagelige og truende mails, og nogle er sågar endt hos politiet. Det skriver TV 2.

“Vi glemmer dig ikke, når regningen skal gøres op. Så får alle, hvad de har fortjent,” sådan stod der blandt andet i en mail som professor i eksperimentel virologi, Allan Randrup, modtog. TV 2 kan fortælle om flere af denne slags tilfælde, og det får nu Mette Frederiksen til at reagere.

“Det er simpelthen ikke i orden”

På Facebook har hun her til formiddag delt et opslag, hvori hun kommenterer på truslerne.

“Flere forskere står i dag frem og fortæller om de ubehagelige og truende mails, som de har modtaget, efter de har udtalt sig de seneste måneder om Corona. De fortæller om trusler, ukvemsord og grove beskyldninger. Det er simpelthen ikke i orden. Man skal kunne deltage i debatten uden at skulle frygte for konsekvenserne. Det gælder for forskere, eksperter, politikere – og endnu mere for helt almindelige danskere, der gerne vil debattere”, skriver hun og uddyber, at hun er bekymret.

“Jeg er bekymret over for den hårde tone – blandt andet her på de sociale medier. Også selvom følelserne sidder uden på tøjet i den her krise. Jeg har skrevet det før – og gør det gerne igen: Det vil være godt for vores demokrati, hvis vi skriver til andre, som vi ville tale, hvis vi mødtes ansigt til ansigt”, slutter hun af.