Med dette hemmelige banktrick tjener du tusinder af kroner med blot et par klik

11/02/2024 14:27

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Tjen tusinder af kroner på få klik.

Mest læste i dag

Ingen kan nægte, at mange danskere slås med at få økonomien til at løbe rundt.

Derfor vil denne bankmetode utvivlsomt blive mødt med åbne arme.

Det er værd at lytte efter, selvom det lyder for godt til at være rigtigt.

Med blot nogle få klik kan danskerne nu betydeligt forbedre deres spareudbytte.

Mybanker påstår, at man kan tjene tusindvis af kroner ved simpelthen at overføre penge fra en lønkonto til en opsparingskonto med høj rente. Denne simple handling kan ændre en lille renteindtægt til en væsentlig årlig indkomst.

Dette rapporteres af B.T.

For eksempel kan en opsparing på 100.000 kr. i en konto med kun 0,5 pct. i årlig rente kun generere en årlig indkomst på 500 kr. Flyttes pengene derimod til en konto med en rente på 3,45 pct., hopper fortjenesten op til 3.450 kr. Dette er en årlig forskel på 2.950 kr. - en mærkbar sum for de fleste.

Jens Uhrskov Hjarsbech, cheføkonom hos Mybanker, understreger, at der er fortjeneste at hente for dem, der foretrækker at undgå de større risici, som følger med investering i aktier eller obligationer.

"Der ligger en gevinst og venter, hvis man har penge, som man ikke ønsker at udsætte for stor risiko ved eksempelvis at investere i aktier eller obligationer," udtaler han.

Det er bemærkelsesværdigt, at det ofte ikke er de store banker, der byder på de mest attraktive rentesatser. Mindre, dog stadig troværdige aktører som Santander og Bank Norwegian, leder an i denne udvikling.

Hjarsbech dæmper eventuelle bekymringer vedrørende at placere en stor sum penge i disse banker, med henvisning til indskydergarantien på op til 750.000 kr., som sikrer indskuddene.

Hjarsbechs råd er utvetydigt: For at fremme bedre konkurrence og højere renter på indlån, bør bankkunder være åbne for at skifte bank.

"Ønsker vi bedre konkurrence, må vi som kunder være villige til at flytte os og tørre skifte bank. Det vil få bankerne til at føle, at de har noget at konkurrere om," siger han.

Denne friske tilgang til bankforhold kan muligvis revolutionere både for bankkunderne og for bankerne selv. Ved at udnytte bankernes indbyrdes konkurrence kan kunderne opnå en mere sikker økonomisk fremtid.