Læge med opfordring: Du burde sove med strømper

15/12/2020 12:17

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En britisk læge har på sin Tiktok profil delt en specifik ting alle kan gøre, der vil sikre en bedre og sundere søvn.

Der er måske ikke så mange læger der har en Tiktok-profil. Det er nok endnu færre læger der har en Tiktok-profil med næsten 2,5 millioner følgere. Det er ikke desto mindre hvad den engelske læge Karan Raj har.

Han benytter profilen til at dele nyttig viden og sundheds tips og tricks til sine følgere, og man må sige han bruger sin platform godt.

I sin seneste tips-video er det nattesøvnen Karan Raj tager hånd om, og der er et særligt trick, som han mener alle burde overveje, og det er utroligt simpelt.

Tag strømper på, når du skal sove

Så simpelt er budskabet, men ifølge lægen kan det være en simpel men yderst effektiv måde at sove bedre. Karan Rajs budskab er måske simpelt, men han forklarer i videoen videnskaben bag opfordringen.

” Du bør begynde at sove med strømper på, og nu skal du høre hvorfor,” – Siger lægen i videoen og fortsætter.

” At have strømper på i sengen øger blodcirkulationen til dine fødder, det betyder at blodkarrene bliver større. Når blodkarrene bliver større, kan de slippe af med varme meget hurtigere på grund af de større overfladeområder. Dette tillader din kropstemperatur at køle ned hurtigere end normalt, og en lavere kropstemperatur er nødvendig for optimal søvn,”

Det virker umiddelbart en anelse selvmodsigende, at det at tage strømper på i seng betyder lavere kropstemperatur, men den er god nok.

Mange fordele

Den amerikanske organisation National Sleep Foundation opfordrer ligeledes til at folk have strømper på i seng.

Udover at det både holder fødderne varme og på magisk vis kropstemperaturen nede, er det ifølge organisationen også sundt hvis man har hård hud eller revner i fødderne. Og sidst men ikke mindst, at have strømper på i sengen øger kvinders potentiale for at få orgasme.