Kunder i SuperBrugsen blev forbløffet over risenes pris - men de havde aldrig set dette komme

02/10/2023 10:03

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Kunderne undrede sig gevaldigt.

Mest læste i dag

Ingen har kunnet undgå at bemærke, at det er blevet dyrere at leve som dansker.

I det seneste år har priserne på dagligvarer nået niveauer, som danskerne ikke tidligere har været vant til. Dette har resulteret i økonomisk udfordringer for adskillige danske husholdninger.

For mange har almindelige hvide ris været en nøglefaktor i at få budgettet til at hænge sammen i hverdagen. Dog begyndte for nylig nogle kunder at stille spørgsmål ved prisen på ris i SuperBrugsen, som blev rapporteret af B.T.

På den 13. september blev der delt et opslag på Instagram af 'danmarksmad,' som afslørede, at SuperBrugsen-butikker på Christianshavns Torv solgte en pakke kogte ris til 29,95 kroner.

En forbløffet kunde kommenterede: "Jeg giver helt og aldeles op, hvis nogen køber kogte ris til en kilopris på over 70 kroner." Det skal dog bemærkes, at opslaget ikke tydeligt angav pakningens vægt.

Gælder ikke kun SuperBrugsens kunder

Ikke kun SuperBrugsens kunder er berørt af de stigende rispriser. FN's fødevarer- og landbrugsorganisation har også lagt mærke til den stigende pris på ris, som blev rapporteret af B.T.

Organisationen udarbejder en månedlig rapport, der skitserer eksportpriserne på ris over hele verden. Rapporten for august viste, at rispriserne var steget voldsomt, med en bemærkelsesværdig stigning på 31 procent på blot et år.

Det er dog vigtigt at bemærke, at der findes forskellige former for ris, og den samlede prisstigning på 31 procent dækker over forskellige stigningsgrader for de forskellige risvarianter.

Siden august 2022 er prisen på langkornede Indica-ris steget med hele 40 procent. FN antyder, at denne drastiske stigning skyldes, at Indien tidligere på året indførte et eksportforbud på ris.

Indien er verdens største eksportør af ris.