Mange danskere foretrækker stadig at have kontanter på lommen, hvilket betyder, at turen til hæveautomaten stadig er en del af hverdagen for mange.
Men ikke alle tastetryk går som planlagt.
Nogle gange kan en enkelt fejl i pinkoden betyde, at kortet bliver afvist, men hvad sker der egentlig, hvis koden indtastes baglæns? Her florerer en sejlivet myte, som mange stadig tror på.
Rygterne går på, at hvis pinkoden indtastes i omvendt rækkefølge, så vil hæveautomaten både udbetale penge og samtidig tilkalde politiet.
Ifølge teorien skulle det fungere som en skjult nødmekanisme i tilfælde af et røveri.
Det skriver mediet poznatsvet.cz.
Selvom idéen kan lyde tillokkende, så er sandheden en helt anden.
Sikkerhedseksperter og banker bekræfter enstemmigt, at hæveautomater ikke er programmeret til at reagere på en baglæns pinkode.
Hvis en kode indtastes forkert, vil transaktionen blot blive afvist. Skulle det ske tre gange i træk, vil kortet automatisk blive spærret, altså vil ingen skjult alarm blive udløst, og man får heller ikke besøg af en patruljevogn.
Skulle man være så uheldig at blive truet til at hæve penge, advarer eksperter mod at forsøge at snyde gerningsmanden.
Det bedste råd er at samarbejde og undgå unødig modstand, for økonomiske tab kan erstattes, men det kan sikkerhed og liv ikke.
Men for at undgå ubehagelige overraskelser anbefales det altid at skjule tastaturet, når pinkoden indtastes, og regelmæssigt holde øje med kontoen.