Få danskere er klar over det: Så meget ekstra brændstof bruger aircondition i bilen

16/05/2024 22:14

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Men det er ikke nødvendigvis en god idé at rulle vinduerne ned i stedet.

Mest læste i dag

Vejrudsigterne viser, at danskerne godt kan finde shorts, kjoler og t-shirts frem.

Ifølge DMI kommer vi nemlig til at få mange dage, der minder om de forrige, hvor vejret er varmt, og hvor det for alvor begynder at dufte af sommerstemning i Danmark.

Men når man ikke har ferie, eller man vælger at tage bilen for at køre sydpå, er der en ting, der bliver brugt på højtryk på de danske og europæiske veje:

Aircondition.

Eksperter advarer dog om, at det nu er det bedste tidspunkt at få deres aircondition "gengasset" ved at erstatte den gamle kølemiddelsgas fra systemet med ny gas.

Dette vil ikke kun forbedre effektiviteten af ​​klimaanlægget og holde chauffører og passagerer kølige, men det kan også øge, hvor mange kilometer, du får ud af dit brændstof fra tanken.

Det skriver Express.

En god investering

Graham Conway, fra Select Car Leasing, siger, at aircon-systemer naturligt mister gas over tid, hvorfor de skal udskiftes eller fyldes op, generelt hvert andet år.

Han tilføjede:

Nogle af de afslørende tegn på, at dit system trænger til en opfriskning, er varm luft, der kommer gennem ventilationsåbninger, selv når airconditionen er tændt, såvel som en fugtig, muggen, kemikalielignende lugt, der kommer gennem blæserne.

"Og der er en anden grund til, at du bør få en gengas - hvis du gør det, vil det faktisk forbedre brændstofeffektiviteten.

"Når kølemiddelgasniveauet er lavt, skal airconditionanlægget arbejde hårdere for at afkøle luften. Og den ekstra anstrengelse betyder, at du ender med at bruge mere brændstof - fordi aircon-enheden trækker sin kraft fra motoren."

At lade aircon-systemet løbe tør for gas kan også forårsage yderligere problemer, hvor komponenter potentielt sætter sig fast eller revner.