Kendt TV 2-profil i voldsomt smertehelvede

26/08/2023 10:36

|

Sarah Steen

Foto: Shutterstock.com
Den kendte TV2-profil har oplevet et regulært smertehelvede.

Mest læste i dag

Steffen Jensen, den tidligere TV 2-korrespondent, er kendt for sin dækning af krige og konflikter i verdens brændpunkter. Men det var ikke disse oplevelser, der var ved at presse ham ud over kanten. I stedet var det et bid fra en skovflåt, der kastede ham ud i et voldsomt smertehelvede.

Det skriver Weekendavisen.

Steffen Jensen, 67, har været et velkendt ansigt på TV 2, hvor han var Mellemøstkorrespondent i mange år. Han har dækket utallige krige og konflikter, men det var ikke disse rædsler, der var ved at bryde ham.

Et bid fra en skovflåt i 00'erne gav ham borrelia, en sygdom, der kan give mange forskellige symptomer såsom feber, træthed, hovedpine, muskel- og ledsmerter. Steffen oplevede, at huden kom til at koge af smerte, og det eneste, der kunne hjælpe, var iskolde bade. Smerterne var så intense, at han overvejede selvmord.

Steffen Jensen overvejede, hvordan han kunne blive skudt på arbejde for at sikre sin familie en erstatning fra TV 2. Han kaldte det "en slags selvmord per stedfortræder." Heldigvis kom det ikke dertil, og han blev kureret for borrelia.

Udover borrelia har Steffen Jensen også kæmpet med PTSD (posttraumatisk stresssyndrom) på grund af de mange rædsler, han har oplevet i sit job. Han har også to gange været ramt af en blodprop.

Efter sin pensionering har Steffen Jensen holdt foredrag, hvor han blandt andet fortæller om Israel-Palæstinakonflikten.

Steffen Jensens oplevelse med borrelia er en påmindelse om, at selv de mest erfarne og hærdede journalister kan blive ramt af uventede udfordringer. Hans åbenhed om denne mørke periode i sit liv kaster lys over de personlige kampe, som selv de mest offentlige personer kan kæmpe med. Det er en historie om modstand, overlevelse og håb.