Kategori 1 varsel: DMI advarer om det næste døgn

15/02/2021 09:15

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det næste døgn kan byde på voldsomt vejr i store dele af landet.

Det skriver DMI i en opdatering af prognosen på deres hjemmeside.

Der vil ifølge DMI være tale om kategori 1 vejr, i hele Danmark, med Nordøstsjælland som undtagelsen. Kategori 1 vejr bliver af DMI beskrevet som voldsomt vejr – ikke farligt.

Ikke desto mindre kan det ikke udelukkes at mange danskere vil opleve problemer i forbindelse med vejret, og helt ufarligt bliver det nok ikke, da DMI varsler om både snefygning og en mulig snestorm, samt tæt tåge.

Så trafikken kan visse steder blive ramt.

Selvom det for DMI er svært at vurdere præcis hvor meget sne der vil falde i løbet af mandag, regner instituttet med at der vil falde et sted mellem tre til otte centimeter sne i løbet af de næste 24 timer. Nogle steder vil der ligeledes være kraftig vind, og køreforholdene kan derfor blive besværlige.

”Det forventes at tågen flere steder bliver tæt, med en sigtbarhed under 100 meter, og derfor er der også udsendt varsel om tæt tåge for store dele af landet,” – lyder det på hjemmesiden.

Så skal man køre langt mandag, er det nok en god ide at sætte ekstra tid af til transporten, da vejret angiveligt kan spille trafikken et puds.