Vejret denne weekend har været - hvad skal vi kalde det - "klassisk" dansk sommervejr.
Heldigvis ser det ud til, at vi den kommende weekend igen kan se frem til høj sol, høje temperaturer og nok også tusindvis af danskere, der søger mod strandene for at få sig en dukkert i bølgen blå.
Men når du sætter dig i bilen for at køre mod stranden, eller for den sags skyld sydover på bilferie, gør du klogt i at tænke over, hvad for noget fodtøj, du iklæder dig.
For det kan både blive livsfarligt for dig og dine medmennesker, hvis du har det forkerte fodtøj på i bilen, ligesom det også kan blive en dyr "fornøjelse".
Satte sig fast
For to år siden var en 60-årig kvinde så uheldig, at hun en tidlig tirsdag aften bragede direkte ind i et hus nær et trafikkryds.
Årsagen var, at kvinden havde sandaler på - og uheldigvis havde den ene af dem sat sig fast mellem speederen og bremsen, hvilket altså sendte hende ind i en husmur.
Kvinden kom heldigvis ikke alvorligt til skade, hvilket må siges at være temmelig heldigt, da husmuren blev trykket flere centimeter ind.
Ikke ulovligt i Danmark - eller hvad?
Der findes ikke en paragraf i færdselsloven, der direkte forbyder danskerne at sætte sig bag rattet iført løstsiddende fodtøj i form af klipklapper, sandaler eller måske træsko.
Men hvis man dykker lidt ned i færdselslovens paragraf 3, står der følgende:
Trafikanter skal optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed, så at der ikke opstår fare eller forvoldes skade eller ulempe for andre.
Undertegnede skribent skal ikke kunne sige, om den 60-årige kvinde endte med at blive sigtet efter den paragraf, men i andre lande kan du være helt sikker på, at du risikerer en stor økonomisk knytnæve, hvis du kører afsted i klipklapper eller sandaler.
England kan du nemlig, ifølge lokalmediet Devononline, risikere en bøde på svimlende 5000 britiske pund for at køre i usikkert fodtøj - det svarer til mere end 43.000 kroner.
Generelt fraråder både politiet og trafikorganisationer i Danmark, at man sætter sig bag rattet iført klipkapper, sandaler og træsko, men en egentlig lov findes der altså ikke imod det, medmindre man vælger at tolke færdselslovens paragraf 3 på den måde.