Kæmpe lettelse for adskillige danske husstande: Tusindvis af kroner skåret af regningen

25/11/2023 07:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Efter et år med en presset økonomi, kan danskerne endelig ånde lettet op.

Mest læste i dag

Danskernes økonomi har været under betydeligt pres det seneste år som følge af udfordringer som stigende inflation og stigende omkostninger. Mange har mærket de økonomiske konsekvenser og har arbejdet hårdt for at få budgettet til at gå op.

Endelig kan danske husstande nu trække vejret lettet, da inflationen er faldet markant på blot et år.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at inflationen i oktober 2023 er beskeden, kun 0,1 procent, sammenlignet med den høje inflation på 10,1 procent samme måned året før.

Den dramatiske nedgang i inflationen har især påvirket priserne på el, gas, brændsel og brændstof, ifølge oplysninger fra BT.

For eksempel er gaspriserne faldet imponerende med 55 procent, mens elpriserne er 48 procent lavere end for et år siden. Dette betyder, at gennemsnitlige danske husstande nu kan se frem til betydelige besparelser på deres årsregninger sammenlignet med sidste år.

Seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank udtaler til BT, "For el og gas er der tale om en halvering af udgifterne. Og hvis huset opvarmes med gas, kan der opnås en årlig besparelse på mere end 20.000 kroner."

Selvom dette er gode nyheder, understreger han vigtigheden af at huske, at energipriserne stadig kan variere, og at den lave inflation sammenlignes med oktober 2022, hvor inflationen var på sit højeste.

Den samlede virkning af faldet i inflationen har skabt markant forbedrede privatøkonomiske udsigter for danskerne.

"Alt i alt er besparelsen for en almindelig husstand ved faldet i inflationen, når vi ser på alle varegrupper og ikke kun energi, cirka 20.000 kroner årligt sammenlignet med perioden med den højeste inflation," forklarer seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel.

Dette er derfor gode nyheder for de danskere, der har haft stram økonomi det seneste år, da de nu kan trække vejret roligt og se frem til økonomisk lettelse.