Jonas tjente 3.000 kroner om dagen som 16-årig - alligevel kalder han det selv et 'lorteliv'

16/12/2023 07:07

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Jonas tjente 3.000 kroner om dagen, men ...

Mest læste i dag

I hjertet af København, på den berygtede Pusher Street, blev en ung mands skæbne beseglet.

Som 16-årig fandt en ung mand ved navn Jonas, et pseudonym for at beskytte hans identitet, en vej ud af skolens klasseværelser og ind i en verden, hvor hurtige penge og en glamourøs livsstil syntes inden for rækkevidde.

Dette deler han åbenhjertigt i B.T.s kriminalpodcast 'På fersk gerning'.

Han lægger ikke skjul på, hvordan ungdommens søgen efter tilhørsforhold og succes kan tage en mørk drejning.

Jonas' historie begynder i skyggefulde gader i Christiania, hvor han hurtigt lærte, at livet som pusher kunne være lukrativt:

"Man tjener penge, der er piger, og man spiser på de dyreste restauranter. Man mangler ingenting", siger han.

Denne verden af hurtige kontanter og overfladisk anerkendelse var forførende for en ung mand, der søgte sin plads i verden. Med en dagsløn på 3000 kroner, en formue for en teenager, syntes Jonas at have fundet sin gyldne billet.

Men vejen var brolagt med moralske kompromiser og juridiske risici. Jonas' nye livsstil bragte ikke kun materiel rigdom, men også en dyb forståelse af de skjulte omkostninger ved et liv i kriminalitet. "Din mor har fødselsdag: 'Vær så god, her er 15.000 kroner.' Hvilket normalt menneske kan give sin mor 15.000 hver gang hun har fødselsdag? Det er der ikke nogen, der kan," siger han, hvilket antyder en erkendelse af det unormale i hans situation.

I dag, med et liv som pusher bag sig, står Jonas over for de langsigtede konsekvenser af sine valg. Han er usikker på, om han fortryder sin fortid, men anerkender, at hans handlinger.

Jonas' rejse er en påmindelse om, at selv i de mørkeste hjørner af samfundet kan der findes værdifulde lektioner og livserfaringer:

"Jeg har mødt så mange dejlige mennesker. Jeg har helt sikkert nogle værdier og nogle principper, der er bygget på det lorteliv, jeg havde dengang", afslutter han.