Det er en almindelig praksis for mange at afslutte apps, efter de er færdige med at anvende dem. Men det viser sig faktisk at være bedre at lade dem være åbne.
Overraskende nok, trods den almindelige opfattelse af, at mange åbne apps vil gøre din iPhone langsommere og tære på batteriet hurtigere, er virkeligheden en anden.
Faktisk kan det at lukke og genåbne apps have en negativ effekt på dit batteri, ifølge en artikel fra LadBible.
Apple forklarer
Kun i tilfælde af at en app ikke fungerer som den skal, anbefaler Apple at lukke den. Ellers bør de få lov til at forblive i baggrunden.
Apple forklarer, at apps, der vises i din senest brugte apps liste, ikke er aktive, men i en slags hviletilstand, der tillader dig at skifte mellem opgaver mere effektivt. Du bør kun afslutte en app, hvis den er gået i stå.
Misforståelsen om, at apps i 'karusellen' kører og forbruger batteri, er netop det: en misforståelse. De er i virkeligheden sat på pause og bruger ikke yderligere ressourcer.
Derfor er det skidt at lukke dem
Tech-journalist John Gruber giver på bloggen Daring Fireball yderligere forklaring på, hvorfor det rent faktisk kan skade dit batteri at lukke apps.
"Apps, der kører i baggrunden, er mere eller mindre 'frosne', hvilket markant begrænser deres baggrundsaktivitet og frigiver den RAM, de har brugt. iOS er exceptionelt dygtig til at håndtere dette. At genaktivere en sådan 'frossen' app kræver langt mindre CPU-kraft (og energi) end at genstarte en app, der er blevet lukket med tvang," uddyber han og tilføjer:
"Det hjælper faktisk ikke at tvinge apps til at lukke; det gør direkte skade. Det forringer din batterilevetid og forlænger tiden det tager at skifte mellem apps, hvis du lukker dem i baggrunden."
Gruber påpeger også, at selvom det kan synes logisk, at genåbning af en app fra baggrunden skulle bruge mere batteri, fordi den ikke synes at være 'frossen', så er det ikke tilfældet:
"Men de er faktisk frosne. Deres RAM-genbruges reelt af systemet, og de 'tør op' og bliver klar til brug igen utroligt hurtigt."