Hvis du bruger MobilePay, er det vigtigt, at du læser dette

01/08/2024 23:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Som MobilePay-bruger skal man nu være ekstra opmærksom.

Mest læste i dag

I en tid, hvor digital sikkerhed er mere vigtig end nogensinde før, er der opstået en ny form for svindel, der udnytter MobilePays navn med det formål at narre intetanende brugere til at afgive fortrolige oplysninger.

Rapporter indikerer, at brugere modtager beskeder, der opfordrer dem til at installere en opdateret version af MobilePay-appen. I disse beskeder bliver brugerne lokket med løfter om en 'hurtigere og mere sikker forbindelse'.

Det er blevet påpeget af hvis-du-bruger-mobilepay/, at disse beskeder er falske og udgør en alvorlig trussel mod personlige oplysninger. Beskeden hævder, at modtagerens MobilePay-konto er 'midlertidigt blokeret', hvilket kan skabe en følelse af hastværk og presse nogle brugere til at følge beskedens anvisninger.

Det er dog afgørende at være opmærksom på, at disse beskeder er svindel.

Det er blevet observeret, at stavemåden i beskederne ofte er fejlagtig, idet 'Mobilpay' bruges i stedet for 'MobilePay' i flere tilfælde.

Ifølge MereMobil.dk, der har undersøgt konsekvenserne af at følge linket i en sådan besked, er resultaterne bekymrende. Ved at klikke på linket løber brugeren risikoen for at afsløre kritiske personlige oplysninger såsom mobilnummer, CPR-nummer, kreditkortoplysninger og e-mail-adresse.

Disse oplysninger kan give svindlere mulighed for hurtigt at hæve penge fra offerets konto og potentielt overtage deres digitale identitet.

Det er afgørende at forblive opmærksom og undlade at klikke på mistænkelige links eller følge instruktioner fra ikke-verificerede kilder. I tilfælde af tvivl kan man altid kontakte den officielle kundeservice for at be- eller afkræfte ægtheden af sådanne beskeder.