Hvis 'banken' spørger om dette, skal du altid svare NEJ

21/09/2024 05:08

|

Sebastian Ilsøth

Foto: aof3061/Shutterstock
Politiet har udsendt en advarsel til alle danskere.

Mest læste i dag

I 2025 udgår en række danske pengesedler, og politiet advarer om, at mange svindlere vil forsøge at udnytte dette til at narre folk for hurtige penge.

Politiets Online Patrulje har gjort opmærksom på dette i et Facebook-opslag.

Opslaget indledes med: "NEJ - BANKEN VIL IKKE KOMME OG HENTE DINE 1000-KRONESEDLER."

Den 31. maj 2025 bliver 1000-kr.-sedlen ugyldig, og hvis man vil beholde værdien, skal den sættes ind på en bankkonto inden denne dato.

Ud over 1000-kr.-sedlen udgår også en række ældre sedler, herunder den serie med portrætter og kirkekunst, der var i omløb fra 1997 til 2009. Politiet understreger, at man selv skal sørge for at aflevere sedlerne i banken.

Bankerne vil aldrig tilbyde at hente pengene hjemme hos dig. Hvis nogen ringer og tilbyder dette i "bankens" navn, skal man afslå, da der sandsynligvis er tale om svindel.

"Bliver du kontaktet af nogen, der tilbyder at hente dine 1000-kronesedler og indsætte dem på din konto, så sig nej. Svindlerne vil ofte udgive sig for at være fra din bank eller Nationalbanken, men det er falsk," lyder politiets advarsel.

De tilføjer: "Ingen bank, myndighed eller virksomhed vil tilbyde at hente kontanter eller betalingskort for dig. Sig derfor nej til sådanne tilbud."

De nuværende sedler fra 2009, med broer og oldtidskunst, er stadig gyldige, men Nationalbanken planlægger at lancere en ny seddelserie i 2028 – uden en 1000-kr.-seddel.

Du kan læse mere om de kommende sedler via artikellinket herunder.