Det kan være en rejse bestilt i sidste øjeblik eller en stor familie, der fører til mange udgifter. Flere faktorer kan betyde, at man bruger en stor sum penge hurtigt på ferien, hvilket kan medføre problemer med betalingsloftet på ens Visa/Dankort.
Det skriver Gjensidige i en pressemeddelelse.
En ny undersøgelse, foretaget af YouGov for Gjensidige og Sparekassen Kronjylland, viser, at mange danskere er overraskede over, at der er et betalingsloft på deres Visa/Dankort. Over halvdelen af deltagerne har svaret, at de enten ikke tror, der er et betalingsloft på kortet, eller at de ikke er sikre på det.
Når man bruger sit Visa/Dankort, benyttes enten Visa- eller Dankortdelen til betalingen. I Danmark gennemføres betalinger som regel gennem Dankortdelen, som ikke har et betalingsloft. Dette forklarer Jan Mågård, fagchef for kort og selvbetjening i Sparekassen Kronjylland, der samarbejder med Gjensidige.
"På Visa-delen kan man i de fleste pengeinstitutter betale eller hæve op til 25.000 kroner over en periode på syv dage. Der kan dog være variationer mellem banker," forklarer han.
Selvom 25.000 kroner er en høj grænse, kan man i visse situationer ramme betalingsloftet før ferien, hvilket kan skabe problemer under rejsen.
"Hvad mange ikke er klar over, er, at flere betalinger hjemme kan påvirke Visa-delen af betalingsloftet. Dette gælder f.eks., hvis du betaler med Apple Pay eller bruger dit Visa/Dankort i en digital pung på din mobil," tilføjer Jan Mågård.
Også køb på udenlandske hjemmesider tæller med, forklarer han:
"Hvis du bruger dit Visa/Dankort til at betale for familiens ferie på en udenlandsk hjemmeside, tæller dette køb også med i Visa-delen af betalingsloftet på 25.000 kroner pr. syv dage. Hvis du har betalt for en dyr rejse kort før ferien, kan du derfor risikere at nå betalingsloftet," siger han.
Der er ikke et betalingsloft på et Mastercard kreditkort, så det kan være en god idé at medbringe begge korttyper på ferien, forklarer Jan Mågård.