Husk denne dato: 1,2 millioner danskere risikerer skattesmæk

05/03/2021 09:30

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Myndighederne vil særligt have fokus på en ting i den kommende årsopgørelse.

Det er som regel en god ide at være opmærksom, når man har med Skat at gøre, men hele 1,2 millioner danskere skal formegentlig lige kigge tallene for det sidste år igennem en ekstra gang, når 2020 årsopgørelse bliver tilgængelig den 15. marts.

Arbejdsåret 2020 var for mange noget anderledes, og det kommer ifølge Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen, til at blive relevant for årsopgørelsen.

”I år gør vi mere ud af kontrollen, da mange har været hjemsendt,” – siger hun ifølge B.T.

De mange hjemsendelser der har præget 2020, har selvfølgelig gjort, at særligt kørselsfradraget vil se anderledes ud, og det skal man være opmærksom på.

Ifølge FDM er det noget alle borgere vil blive tvunget til at forholde sig til, med det samme man logger ind på Skat.dk for at tjekke årsopgørelsen.

Det er her man skal huske at være opmærksom på, at kørselsfradraget ikke gælder når, man har arbejdet hjemmefra, og at man altså ikke er berettiget til at trække kilometer-afstand til arbejdspladsen fra de dage.

Karoline Klaksvig forsikrer dog om, at med det øgede fokus på kontrol, vil der ligeledes følge øget vejledning med, så alle får det fradrag de er berettiget til.

”Det er en indsats på to ben, for vi øger samtidig vejledningen, så der ikke er nogen, der går glip af fradrag, de er berettiget til,”