Hård barndom: Nu åbner dansk håndboldstjerne op om sin opvækst

17/06/2023 18:49

|

Redaktionen

Foto: Simon Pytlick / Gettyimages
Håndboldstjernen taler ud om sin hårde barndom.

Mest læste i dag

Det er nok de færreste der har fået håndbold ind med modermælken i samme grad som GOG-playmakeren.

Som søn af Berit Bogetoft og Jan Pytlick, er Simon Pytlick vokset op med håndbolde og indendørs træningssko i hjemmet – noget der i dén grad har haft indflydelse på hans opvækst, der da også førte til at sønnike selv valgte at samle bolden op og begive sig ud på håndboldbanen.

Og opbakningen fra mor og far har i den grad båret frugt. Den 22-årige stjerne var selv med til at løfte pokalen, da Danmark vandt VM i håndbold tidligere på året.

Men når sporten fylder så meget i opvæksten, har det sat sine spor på VM-guldvinderen – på både godt og ondt.

I det seneste afsnit af TV 2-programmet ‘Min egen kurs’, hvor værten Emil Midé Erichsen byder de kendte gæster velkommen ombord på en sejlbådstur på Havana. Den unge Pytlick er Erichsens seneste gæst, og her blev der især lagt fokus på den hårde opvækst, og hvordan farmand-Jans travle skema havde indflydelse på den unge Simon.

– Jeg er vokset op med det, så det er en del af min hverdag. Der har været gode sider og dårlige sider. Min far var hjemme første gang på min fødselsdag, da jeg fyldte 15, fordi han altid var ude at rejse, fordi jeg har fødselsdag i december, og der var de altid til slutrunde, fortæller Simon Pytlick om opvæksten i den hektiske familie, og fortsætter:

– Første gang jeg kan huske, han var hjemme til min fødselsdag, var som 15-årig. Alle andre havde deres forældre hjemme til deres fødselsdag. Det, synes jeg, var hårdt dengang. Men så fandt jeg ud af, det var fordi, det var hans job, og så var min mor god til at tage over på den del.

Men man finder heller ikke forældre der om nogen kan sætte sig bedre ind i deres børns hårde liv, end Jan og Berit der fulgte med i sønnikes håndboldrejse. Blandt andet inviterede forældrene ham hjem til et hyggeligt familiebesøg i nogle dage, efter VM-finalen var vundet.

– Men når jeg kigger tilbage, var det for at beskytte mig fra alle de ting, der kom udefra. At det ikke blev for meget for mig. Når jeg kigger tilbage på det nu, har det hjulpet rigtig meget, at de gjorde det for mig, fortæller han.

Jan Pytlick var træner for kvindelandsholdet i perioderne 1998 – 2005 og igen 2007 – 2014.

Du kan se alle afsnit af ‘Min egen kurs’ på TV 2 PLAY.