Gør som politikerne: Drop mundbindet og ryk sammen

13/11/2020 15:32

|

Redaktionen

Screenshot Facebook

Mest læste i dag

Mundbind er blevet indført i hele Danmark. Alle steder i det offentlige rum er der pligt til at bære mundbind. Det er noget, vores politikere har besluttet sig for, vi skal. Men følger de selv deres egne opfordringer?

Karsten Lauritzen mener f.eks. ikke, at de kan arbejde med mundbind på i Folketinget. Siden mente han, at udtalelsen var et udtryk for dårlig dømmekraft, men Karsten fra Venstre er ikke den eneste politiker, der helst ikke vil følge sine egne retningslinjer.

Ane Halsboe-Jørgensen kunne heller ikke finde ud af at følge gældende retningslinjer, da hun skulle en tur i operaen med sin husbond. Ane måtte beklage, selvom hun i første omgang forsøgte sig med den typiske politiker-undskyldning: "Det var jeg ikke klar over."

Så mens Danmark lukker ned, mundbind indføres og danskerne bliver mere og mere isolerede, så rykker politikerne sammen og udviser totalt mangel på forståelse for deres egne regler. Alt imens bødekravene for almindelige danskere sættes op.

Ingen mundbind på Christiansborg

Siden i går har et billede floreret på sociale medier, der viser medarbejdere og politikere på Christiansborg helt uden mundbind. Spørgsmålet er selvfølgelig, om man opfatter Christiansborg som offentligt sted eller som arbejdsplads.

Under alle omstændigheder virker det underligt, at der er særlige regler for politikere og ikke for andre.

Folk med sølvpapirhattene spekulerer på, om den tabte mundbindsrapport, der aldrig fandt vej til offentligheden og de manglende påviste resultater for mundbind er grunden til, at Folketinget synes ligeglade med at sikre sig selv.

Mundbind kan netop anses som en metode til at sikre, at befolkningen hele tiden mindes om faren ved den sygdom, som florerer og på den måde altid tager lovgivning om pandemien seriøst. På den måde bliver mundbind mere til crowd control end til en beskyttelse mod covid-19.

Indtil videre er der ikke noget, der for alvor tyder på, at mundbind har en særlig beskyttende effekt mod coronavirus.