Gmail får ny opdatering: Nu bliver dette langt nemmere at få styr på

12/02/2024 10:52

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
De mange irriterende spam mails kan snart blive fortid

Mest læste i dag

I en æra hvor vores e-mailindbakker ofte er overfyldte med en strøm af spam og reklamemails fra et utal af virksomheder, har Gmail, en af de mest anvendte e-mailplatforme globalt, afsløret en ny egenskab designet til at forbedre brugernes kontrol over deres indbakker. Google, som står bag Gmail, har netop rullet en opdatering ud, der forenkler processen med at afmelde uønskede e-mails, ifølge GBN.

Denne opgradering introducerer en "Afmeld" knap, synlig direkte i oversigten over ulæste e-mails i Gmails indbakke, før e-mailen overhovedet er åbnet. Dette giver brugerne mulighed for med et enkelt klik at signalere til afsenderen, at de ikke ønsker at modtage yderligere kommunikation. I nogle tilfælde vil Google endog navigere brugeren direkte til afsenderens abonnementsindstillinger for at tillade mere detaljeret tilpasning af de e-mails, de modtager.

Med over 1,8 milliarder aktive brugere verden over har Gmail befæstet sin position som den mest populære e-mailtjeneste. "Vi er opmærksomme på, at det for mange af vores brugere kan være en udfordring at håndtere uønsket e-mail. Derfor lancerer vi nu nye funktioner, der gør det lettere end nogensinde at framelde sig uønskede e-mails på både Gmails web- og mobilplatforme," udtalte Google i en pressemeddelelse.

Denne nylancerede 'Afmeld'-funktion, som forventes udrullet til alle Gmail-brugere globalt i løbet af de kommende uger, bygger videre på en tidligere opdatering, der gjorde det muligt at slette e-mails i bulk fra mobil. Denne facilitet gør det muligt for brugere at markere og enten slette eller kategorisere flere e-mails som "læst" eller "ulæst" med få klik.

Både den nye 'Afmeld'-knap og bulk-slettefunktionen vil blive gjort tilgængelig på både desktop-webbrowsere og Android- og iOS-enheder inden for den næste måned.

Med denne udvikling følger Google i fodsporene på Apple, som introducerede en tilsvarende enkeltklik 'Afmeld'-funktion i deres iOS 10 opdatering tilbage i 2016. Apple anvender AI til at identificere afmeldingslinks, som ofte er gemt i bunden af reklamemails, og tilbyder en hurtig adgang til afmelding i toppen af meddelelsen. Denne funktion er tilgængelig ikke kun for Apples iCloud, men også når man anvender tredjeparts e-mailtjenester som Gmail, Outlook, og Proton Mail gennem Mail-appen på iPhone og iPad.