Glædeligt nyt for danskerne: Tallet har aldrig været så lavt

08/09/2023 11:03

|

Nicolai Haugsted

Det er det mindste tal siden 2007, hvor opgørelsen blev indført.

Mest læste i dag

Danmarks Statistik er netop udkommet med nye tal for antallet af kontanthjælpsmodtagere. Tallene viser, at aldrig har der været så få i kontanthjælpssystemet, siden opgørelsen blev indført i 2007.

Tallene fra Danmarks Statistik omfatter borgere på kontanthjælp, uddannelseshjælp, selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse (SHO-ydelse), samt revalideringsydelse. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

I andet kvartal af 2023 faldt antallet af kontanthjælpsmodtagere med 3.300 til 92.700 i juni. Det svarer til et fald på 3,4 pct i forhold til marts 2023.

Beskæftigelsesminister Ane-Halsboe Jørgensen siger:

- Det er glædeligt, at antallet af kontanthjælpsmodtagere er rekordlavt. Det er godt for den enkelte og godt for samfundet, så det giver mig som beskæftigelsesminister et stort smil på læben.

- Det går i det hele taget rigtig godt med at få folk i arbejde. Vi har en rekordhøj beskæftigelse, og ledigheden er lav. Mange kommer væk fra kontanthjælp og ind i det arbejdende fællesskab – erfaringsmæssigt også børnefamilier med forældre på kontanthjælp. Det bedste for et barn er altid at se sine forældre gå på arbejde hver morgen.

Note: Borgere på revalideringsydelse indgår ikke i Beskæftigelsesministeriets tal over borgere i kontanthjælpssystemet.