Glædelige nyheder til over 350.000 danskere: Skal dele vanvittigt millionbeløb

21/12/2023 05:10

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Glædeligt nyt til over 350.000 danskere.

Mest læste i dag

I de seneste år har verden været præget af corona, energikrise og konflikter i Ukraine og Israel. I 2023 har vejrguderne yderligere forstyrret med hagl i Sydeuropa, skybrud, stormflod og efterårsstorme midt om sommeren. På trods af denne uforudsigelige verdenssituation og vejrkaos har GF Forsikring valgt at dele overskuddet med sine over 350.000 medlemmer igen i år, som meddelt i en pressemeddelelse.

"Vi har gennemgået regnskabet og kan nu meddele, at vi i 2024 vil dele mere end 215 millioner kroner med vores medlemmer. Jeg er stolt over, at vi trods verdens uro, ekstreme vejrforhold og en inflation, der stadig ikke er helt under kontrol, stadig kan dele et betydeligt overskud. Samtidig hæver vi for andet år i træk ikke priserne ekstraordinært, hvilket er en ekstra fordel for vores medlemmer," udtaler Mark Palmberg, administrerende direktør i GF Forsikring.

Han tilføjer, "I et år som 2023 kommer vores medlemsejede forretningsmodel virkelig til sin ret. Som et medlemsejet selskab har vi forpligtelsen til at holde priserne så stabile som muligt for vores medlemmer. Dette er muligt, blandt andet fordi vi ikke har aktionærer, som vi skal generere overskud til."

Beslutningen om at fastholde priserne har som forventet resulteret i en mindre overskudsdeling sammenlignet med året før, hvor GF delte over 260 millioner kroner med medlemmerne.

Overskudsdeling giver værdi for pengene

Overskudsdelingen skaber værdi for pengene, især i lyset af de generelle prisstigninger i forsikringsmarkedet, der har påvirket danskernes tilfredshed negativt. Ifølge årets EPSI-måling, der evaluerer danskernes tilfredshed med forsikringsselskaber, er branchen som helhed faldet med 1,6 procentpoint, mens GF Forsikring som et af kun to selskaber er steget.

"Vores fremgang skyldes medlemmernes opfattelse af, at de får god værdi for pengene hos GF. I en uforudsigelig verden er privatøkonomien afgørende for mange danskere, og forsikringer udgør en betydelig udgiftspost for mange husstande. GF's overskudsdeling reducerer omkostningerne og forhåbentlig giver vores medlemmer økonomisk tryghed," udtaler Mark Palmberg.

Medlemmerne modtager overskudsdelingen som en procentvis rabat, der fratrækkes prisen på forsikringerne ved årets betaling. På bilforsikringen er prisen i gennemsnit reduceret med 12,66 procent, mens den er reduceret med 3 procent på andre private forsikringer og erhvervsforsikringer.

GF Forsikring har fulgt grundtanken om at dele årets overskud med medlemmerne siden sin grundlæggelse i 1967. Alene siden 2015 har dette beløb udgjort over 1,4 milliarder kroner.