Gammel aftale træder i kraft 1. januar 2024: Så meget dyrere vil benzin og diesel blive

26/10/2023 10:20

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Priserne på brændstof kommer til at stige grundet en gammel aftale.

Mest læste i dag

Bilejere, der bruger benzin og diesel, kan se frem til en ubehagelig udvikling i omkostningerne, da prisen for at tanke op snart stiger betydeligt.

Den 1. januar 2024 er ikke kun begyndelsen på et nyt år, men også en uvelkommen nyhed for danske bilister.

En tidligere politisk aftale fra 2009, kendt som 'forårspakken', træder i kraft ved årsskiftet og medfører en betydelig prisstigning på brændstoffer som benzin og diesel.

Denne ændring rapporteres af Boosted via Finans.

Ifølge prognoser forventes brændstofafgifterne at stige med hele 7,7 procent ved udgangen af året. Og det stopper ikke her.

Året efter, i 2025, vil staten pålægge bilisterne en yderligere byrde med en stigning på 6,1 procent i brændstofafgiften.

Disse stigende priser vil have en indvirkning på omkring 2,5 millioner danske bilister, der stadig kører biler med forbrændingsmotorer.

Men det er ikke kun brændstofpriserne, der er på vej op.

De periodiske ejerafgifter vil også gradvist stige i de kommende år, og det forventes, at stigningen i ejer- og vægtafgifterne vil fortsætte indtil 2026.

På det tidspunkt vil afgifterne være vokset med hele 36,9 procent i forhold til 2021, hvilket vil have en mærkbar effekt på almindelige personbilejere.

Selv veteranbilejere, der kun lejlighedsvis bruger deres køretøjer, vil opleve betydelige stigninger i afgifterne.

Disse afgiftsforhøjelser udgør en væsentlig økonomisk udfordring for dem, der ejer og værdsætter veteranbiler som en hobby.

Således ser det ud til, at den politiske aftale fra 2009 vil få betydelige konsekvenser for mange danskere i nær fremtid.