Gå ikke glip af dette: Vigtig besked til alle MobilePay-brugere

16/02/2024 05:01

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er vigtigt, at du læser med her.

Mest læste i dag

En overvældende majoritet af danskere har installeret MobilePay på deres smartphones, med mere end fire millioner brugere, der anvender appen til at overføre penge både privat og forretningsmæssigt.

Det er dog vigtigt at udvise forsigtighed ved modtagelse af beskeder fra MobilePay, idet svindlere kan forsøge at udnytte appens troværdighed til at narre personlige informationer fra dig for at tilgå din konto.

En ny form for svindel er for nylig blevet opdaget.

Denne nyeste bedrageriske aktivitet omfatter en falsk sms, der foregiver at være fra MobilePay, opfordrende modtageren til at opdatere appen via et link. Dette forsøg på svindel er relativt nemt at gennemskue.

Ifølge Sydnyt, er et tydeligt tegn på svindlen, at sms'en kommer fra et telefonnummer med landekoden +48, hvilket indikerer, at den er afsendt fra Polen – et klart signal om, at MobilePay ikke står bag.

Det anbefales kraftigt at slette denne sms.

Nyheder24.dk har for nylig rapporteret om en lignende svindel-sms, hvilket hurtigt fik dem til at advare offentligheden.

I denne særlige svindel-sms hævdede de falske 'MobilePay' afsendere, at modtageren - på baggrund af nye GDPR-regler - skulle bekræfte sin MobilePay-konto via et link. Desuden hævdede svindlerne, at dette skulle gøres inden for 48 timer for at forhindre lukning af kontoen.

Denne besked er et eksempel på svindlernes metoder.

Foto: Privat