Fra oksekød til frysepizza: Nu vil eksperter ændre dine spisevaner for evigt

11/12/2023 12:35

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Snart skal du muligvis vænne dig til en helt ny måde at lave mad på.

Mest læste i dag

Forestil dig en verden, hvor du kan nyde din frysepizza, inklusive den velsmagende emballage, eller hvor du kan tilberede hele pakken hakket oksekød i gryden – plastikfilm og det hele.

Lyder det som ren madfantasi? Nej, det er det seneste nyskabende projekt fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), som ser ud til at gøre denne vision til virkelighed.

Projektet, kendt som EAT-pack, er DTU's svar på plastikspildsproblemet. Med en investering på næsten 10,1 millioner kroner fra Innovationsfonden arbejder forskerne på at udvikle spiselig emballage som et alternativ til den traditionelle plastikfilm.

Det skriver Ekstra Bladet.

Denne banebrydende forskning stræber efter at nå helt ud til forbrugernes køkkener, og forhåbentlig er forbrugerne villige til at omfavne denne nye form for spiselig fødevarefilm. Alternativt kan emballagen komposteres derhjemme hos forbrugerne, mens storkøkkener kan anvende den fra begyndelsen, forklarer projektleder og lektor Susan Løvstadt i en pressemeddelelse fra DTU Fødevareinstituttet.

I et forsøg på at reducere de 367 millioner tons plastikemballage, der årligt ender i globale skraldespande, har DTU valgt testprodukter som portionsris, frossen pizza og hakket oksekød.

EAT-pack har ikke kun potentiale til at øge vores grønne indsats, men det tilføjer også en sjov dimension til måden, vi nyder vores yndlingsfødevarer på.

Hvis alt går som planlagt, kan du forvente at se spiselig emballage i køledisken inden 2028.