Fra 2025 kan det mærkes på kontoen: Store skattelettelser på vej til disse danskere

24/09/2024 06:22

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Fra 2025 kan det mærkes på kontoen.

Mest læste i dag

Der er ikke noget, der glæder danskerne som flere penge på kontoen.

Derfor er det en kærkommen nyhed for boligejere, at der i 2025 venter ændringer i boligskatten.

En stor del af boligejerne vil nemlig nyde godt af en skattelettelse på grund af store forsinkelser hos Vurderingsstyrelsen.

Problemet er, at det nye boligskattesystem, der skulle have været baseret på ejendomsvurderinger fra 2022 og 2024, er forsinket på grund af tekniske udfordringer. Som resultat vil boligejere i 2025 betale en midlertidig boligskat baseret på fremskrevne vurderinger, som senere vil blive justeret, når de endelige vurderinger er tilgængelige.

Dette er resultatet af Nykredits beregninger ifølge B.T.

Mange boligejere vil opleve et fald i boligskatten, hvilket primært skyldes de faldende boligpriser i 2023 og begyndelsen af 2024, hvor især de dyreste områder blev ramt af de stigende renter.

For eksempel vil boligejere i Odsherred Kommune kunne glæde sig over en skattelettelse på hele 22,7 procent, som er den største procentuelle nedgang. I Stevns Kommune falder boligskatten med 19,6 procent, mens Vesthimmerland ser et fald på 18,6 procent.

De største lettelser i kroner og øre findes i de dyre områder som Gentofte og Frederiksberg, hvor boligpriserne er faldet markant.

På Frederiksberg er prisen på et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter faldet med 1,6 millioner kroner fra 2022 til 2024.

Mindre pres

Boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea bemærker, at de lavere skatter vil reducere presset på boligpriserne i 2025, men hun understreger, at de forventede rentefald vil have en større indflydelse på udviklingen.

Det skal dog nævnes, at ikke alle boligejere vil få glæde af de lavere skatter. I 80 af landets 98 kommuner vil boligskatten falde, mens den vil stige i de resterende kommuner.

Du kan finde ud af, hvordan din kommune bliver påvirket ved at trykke her.