Foruroligende bølge af indbrud hærger dansk bydel: Politiet etablerer mobil politistation ved Rema 1000

10/08/2023 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Politiet beder en række borgere om hjælp i kølvandet på den chokerende indbrudsbølge, der hærger i den danske bydel.

Mest læste i dag

I løbet af de seneste år er der blevet udsendt en række advarsler angående forskellige metoder, som tyve benytter sig af, uden hensyn til ejendomsret.

Ikke desto mindre er situationen nu kritisk i en dansk storby.

De lokale myndigheder i Syd- og Sønderjylland har heller ikke forsømt at påpege den bemærkelsesværdige stigning i antallet af indbrud siden 1. juli.

Indbruddene i Esbjerg har således oplevet en alarmerende eskalering i den forgangne weekend, særligt i Sønderris-bydelen, som har været hårdt ramt.

Der blev begået intet mindre end 11 indbrud i løbet af weekenden, hvoraf hele 6 af dem var koncentreret omkring Sønderris.

Denne uventede kriminelle bølge har skabt uro både blandt lokalbefolkningen og myndighederne.

Primært har tyvene haft øje for kontanter, smykker og andre let-omsættelige objekter, som kan afsættes som hælervarer.

Dette fremgår tydeligt af en officiel meddelelse fra politikredsen.

"Det er flere år siden, vi har set så mange indbrud i Esbjerg i løbet af en sommerferie-weekend. Vi arbejder intenst på at opklare disse indbrud, og i den forbindelse appellerer vi til borgerne om at træde frem og yde deres bidrag," udtaler politikommissær Morten Alslev fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Derfor opfordrer politiet vidner, som eventuelt har bemærket mistænkelige hændelser i området, til at træde frem og hjælpe med efterforskningen.

De præcise lokationer i Sønderris, hvor indbruddene har fundet sted - Vægtens Kvarter, Skorpionens Kvarter og Jupitervænget - er blevet nøje identificeret, dog er der stadig tvivl omkring tidspunkterne for indbruddene.

Som led i deres bestræbelser på at løse disse sager, vil politiet etablere en mobil politistation ved Rema 1000 i Vandmandens Kvarter på onsdag mellem kl. 14.00 og 17.00.

Borgere, der har opsat videoovervågning, opfordres desuden til at gennemgå deres optagelser for at bidrage til sporingen af mistænkelige personer på deres ejendomme.