Forsamlingsforbud strammes: Max fem personer

05/01/2021 13:22

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Spekulationerne har været mange, det samme har bekymringerne, specielt efter en ny muteret og yderst smitsom variant af coronavirus fra Storbritannien hurtigt spreder sig til resten af verden.

Det bliver bare aldrig helt godt – Det er den fornæmmelse man sidder med i øjeblikket.

For på trods af at stort set hele verden nu er i gang med at vaccinere mod coronavirus, føles det lige nu ikke som om tingene går den rigtige vej. Den nye meget smitsomme variant af coronavirus der først blev opdaget i Storbritannien i december, har for alvor lagt en dæmper på vaccinens glæder.

Tidligere i dag, klokken 11.30 for at være helt præcis, blev samtlige partiledere indkaldt til et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup, og ifølge flere medier forlyder det nu, at dette møde har omhandlet yderligere coronarestriktioner.

Ekstra Bladet erfarer at forsamlingsforbuddet vil blive opgraderet, så at sige, så man nu max må samles fem personer. Og om end intet officielt er meldt ud virker det ganske sandsynligt, eftersom regeringens støttepartier har efterspurgt netop denne grænse, og Statens Serum Institut ifølge et notat TV 2 er i besiddelse af, opfordrer til det samme.

” Selvfølgelig er det aldrig rart at skulle indføre flere restriktioner, men det er meget nødvendigt – både når man ser på det aktuelle smittetryk og i øvrigt ved, at der er en engelsk mutation i spil, som smitter vanvittigt meget, siger hun og understreger, at Danmark burde have været lukket mere ned allerede i december,” – Udtaler sundhedsordfører i SF, Kirsten Normann Andersen til Jyllands-Posten.

Præcist hvad de nye restriktioner indebærer er stadig uvist, men forsamlingsforbuddet synes at være første sted at starte. Derudover er det langt fra urealistisk at forvente en forlængelse af nogle, hvis ikke alle af de restriktioner der blev vedtaget henover julen.