Folketingets tiltale mod Inger Støjberg er klar: Nu skal der stemmes

20/01/2021 16:26

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det har været et af de varmeste debatemner i dansk politik over de sidste uger, og nu er rigsretssagen mod den tidligere Udlændinge- og integrationsminister rykket endnu et skridt nærmere.

For nu er medlemmerne i Folketinget blevet enige om ordlyden af den tiltale Inger Støjberg skal forsvare sig i mod, i en potentielt kommende rigsretssag – Det erfarer B.T.

Roden af hele den politiske ballade, er at Inger Støjberg under sin tid som minister, ulovligt skulle have adskilt ægtefæller og samlevende par, hvor af den ene var mindreårig, der opholdt sig i asylcentre.

Sagen har taget meget lang tid at få igennem diverse undersøgelser og domstole, men der ser nu ud til, at Inger Støjberg godt kan forberede sig på at skulle for en rigsret.

Ifølge B.T. vil Folketinget i februar stemme om hvorvidt den tidligere minister skal tiltales. B.T. beretter nemlig samtidigt, at der i øjeblikket tegner så et flertal af folketingsmedlemmer der mener at Støjberg skal tiltales.

Meget kunne tyde på B.T. får ret, da Inger Støjbergs egen partiformand, Jakob Ellemann-Jensen, selv har bekræftet at han vil stemme for en rigsretssag.

”Jeg kan ikke leve med anklager om, at Venstre ikke kerer sig om lov og ret. Når sådanne anklager rejses, så skal de afklares, og der er ikke andre veje end en rigsretssag,” - har han tidligere udtalt om sagen

Støjberg er langt fra tilfreds med sin formand, som hun endda mener nærmest har modarbejdet hende i sagen

”Jeg er skuffet over, at det er min egen formand, Jakob Ellemann-Jensen, der inviterer resten af Folketinget til at rejse en rigsretssag mod mig,”.

Kun tiden vil vise hvad Inger Støjbergs skæbne indeholder, men sagen er uden tvivl alvorlig, da en rigsretssag ikke er noget der ofte kommer på tale. Sidste fandt sted for næsten 30 år siden, i 1993.