Føtex-medarbejder sad bag kassen og overførte penge til sig selv: Det kom han hurtigt til at fortryde

12/08/2024 15:11

|

Sebastian Ilsøth

Foto: blazg/Shutterstock
Det kom han hurtigt til at fortryde.

Mest læste i dag

En 19-årig medarbejder fra Føtex kom hurtigt til at fortryde, at han udnyttede sin stilling til noget usædvanligt.

Den unge mand, der arbejdede som kassemedarbejder, viste sig at være en skarp tyv, der brugte sin position til at stjæle fra sin arbejdsgiver på en snedig måde.

Helsingør Dagblad rapporterer, at sagen omfatter to separate tyverier, der blev begået med en kreativ metode. Den første hændelse fandt sted den 30. juni 2022, hvor den dengang 19-årige gennemførte en række falske vare-returtransaktioner.

Han tilbagesendte varer for i alt 2.945 kroner, men i stedet for at overføre pengene til en ægte kunde, sendte han beløbet til sig selv via mobiltelefon.

Kun fem dage senere gentog han sin metode, men denne gang var beløbet endnu større – han stjal 4.731 kroner ved hjælp af lignende falske returtransaktioner. I alt formåede han at tilegne sig 7.676 kroner fra Føtex-forretningen.

Efterforskningen resulterede i, at han blev afskediget fra sit job, og en del af det stjålne beløb blev fratrukket hans sidste lønseddel. Under retssagen den 30. november 2023 tilstod han begge tyverier, hvilket førte til en hurtig domfældelse.

Trods det store beløb blev den unge mand idømt en betinget fængselsstraf på 30 dage. Retten tog hensyn til hans unge alder og rene straffeattest, hvilket resulterede i en mildere straf.

Han skal derfor ikke afsone sin straf, så længe han holder sig fra yderligere kriminalitet de næste to år. Derudover blev han dømt til at betale en erstatning på 2.449 kroner til Salling Group.