Fødevarestyrelsen tilbagekalder krydderi: Kan være kræftfremkaldende

25/01/2021 10:56

|

Lukas Jepsen

Foto: Fødevarestyrelsen

Mest læste i dag

Fødevarestyrelsen har i en pressemeddelelse offentliggjort, at man bestemt ikke skal spise et særligt parti stødt spidskommen.

Det eksotiske krydderi gør det godt i mange retter, og er derfor også et populært valg. Nu er der desværre nok bare nogle danskere der har fået en pose stødt spidskommen med hjem, som ikke bare bidrager til smagen, men også potentielt leverskader og kræft.

Der er tale om et parti stødt spidskommen fra Desi Mart APS. Dette parti tilbagekaldes efter der er fundet en for høj mængde pyrrolizidinalkaloider, og skulle man over en periode indtage det sundhedsskadelige krydderi, kan det ifølge Fødevarestyrelsen føre til leverskader og være kræftfremkaldende.

Det er dog ’heldigvis’ næppe en advarsel der er alle danskere relevant, eftersom produktet der vejer 100g sælges i specialbutikker på Sjælland. Ikke desto mindre skal folk vide hvilke poser de skal gå udenom. Produktet med følgende udløbsdato, er trukket tilbage: 06-03-2022, 02-03-2022, 03-03-2022, 04-03-2022 og 05-03-2022.

Tidligere var det kun partiet fra 06-03-2022 der var tilbagekaldt, men nu er listen altså blevet betydeligt længere.

Fødevarestyrelsen oplyser således at skulle man have Desi Mart APS stødte spidskommen på krydderihylden derhjemme, skal man skynde sig at fjerne produktet. Om man smider krydderiet ud eller taget produktet med tilbage til butikken hvor man købte det, er godt det samme for Fødevarestyrelsen. Målet er nu at så mange som muligt bliver klar over at det potentielt sundhedsskadelige krydderi ikke skal spises.