Fødevarestyrelsen gjorde klamt fund i Kvickly: Sur smiley og en betydelig bøde

14/11/2023 14:53

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Fødevarestyrelsen var langt fra tilfredse.

Mest læste i dag

Kvickly i Åbyhøj har længe været kendt for sin populære bagerafdeling, der kan bryste sig af at bage friskt brød på stedet.

Dog har supermarkedets ry lidt en smule efter et nyligt kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen i begyndelsen af oktober, hvor de fik en sur smiley og bøde på 10.000 kroner på grund af mangelfuld rengøring.

Det skriver Randers Amtsavis.

Kontrolteamet fra Fødevarestyrelsen fandt en række uhygiejniske forhold i bageriet, herunder indtørrede produktrester, gamle fødevarerester med en grøn/hvid behåret belægning under en rist i kølemontren samt gullige plamager af vand i bunden af kølemontren.

Derudover blev der fundet betydelige ansamlinger af spindelvæv i kælderens lagerområde.

Kvickly i Åbyhøj har efterfølgende taget affære for at rette op på situationen.

En talsperson fra Coop Danmark ved navn Bettina Ørsnes Larsen, som er afdelingschef for Fødevaresikkerhed, forklarer, at supermarkedet reagerede prompte på den sure smiley.

De hyrede et kølefirma til at adskille kølemontren, så den kunne blive rengjort ordenligt. Det resulterede i, at Fødevarestyrelsen ikke fandt nogle kritiske problemer, da de kiggede forbi i det første af to opfølgende kontrolbesøg.

Efter bøden og den ubehagelige omtale, ser det ud til, at Kvickly i Åbyhøj nu arbejder hårdt på at genoprette deres renommé og sikre, at deres bageri er i overensstemmelse med de nødvendige hygiejneregler.