Fire tegn de fleste kvinder ikke kender, der kan være tegn på at du er alvorligt syg med kræft

23/02/2022 07:09

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Læger og kvinder mangler viden om tegn på kræft i æggestokkene og overlevelsesmuligheder, advarer eksperter.

Omkring 7.500 kvinder i Storbritannien bliver diagnosticeret med kræft i æggestokkene hvert år, men mange tilfælde kunne undgås tidligere.

Velgørenhedsorganisationen Target Ovarian Cancer siger, at mange kvinder ikke kender symptomerne på kræft i æggestokkene, såsom mavesmerter

En undersøgelse foretaget af Target Ovarian Cancer viste, at mindst to tredjedele af kvinderne ikke kender afslørende symptomer såsom oppustethed, mavesmerter, mæthed eller ofte brug for toilettet.

Den velgørende organisation siger, at praktiserende læger ikke henviser patienter tidligt nok, fordi symptomerne er for vage eller ligner maveproblemer.

Den advarer om, at kvinder "bliver svigtet af en bevidsthedskrise".

Administrerende direktør Annwen Jones siger: "At kende symptomerne er afgørende for alle.

"Hvis vi gør dette, vil færre mennesker blive diagnosticeret sent, færre vil have brug for invasiv behandling, og i sidste ende vil færre dø unødigt af kræft i æggestokkene."

En undersøgelse blandt 1.000 kvinder viste, at kun én ud af fem (21 procent) vidste, at oppustethed var et muligt tegn på en tumor.

To tredjedele (68 procent) vidste ikke, at smerter i underlivet er et tegn.

Yderligere 97 procent var uvidende om, at altid at føle sig mæt var et rødt flag.

Undersøgelsen fandt også, at et stigende antal kvinder – 40 procent sammenlignet med 31 procent i 2016 – fejlagtigt tror, ​​at livmoderhalsprøver kontrollerer for sygdommen, men de leder faktisk efter livmoderhalskræft.

Rapporten kommer, da NHS er desperat efter, at folk med mulige kræftsymptomer skal melde sig, da de anslår at tusinder, går udiagnosticeret under pandemien.

Dr. Victoria Barber, en praktiserende læge i Northamptonshire, siger: "Symptomerne optræder tidligt ved kræft i æggestokkene, og din læge vil gerne høre fra dig, hvis du oplever nogen af ​​dem.

"Det er afgørende, at de praktiserende læger er vidende om kræft i æggestokkene og ved, hvordan de skal rådgive patienter, der har bekymringer."