Ferierejsende i Grækenland kan få bøder på op til 22.000 koner for uskyldig ferievaner

20/06/2024 14:05

|

Redaktionen

Foto: YouTube Foto: YouTube
Sommerferiesæsonen nærmer sig, og mange turister planlægger ferier til Grækenland. Men en uskyldig ferievaner kan ende med at koste dyrt, hvis man ikke overholder lokale regler.

Mest læste i dag

Med de varme sommermåneder kommer ønsket om eventyr og spontanitet. Mange vælger at tage på bilferie, og selvom der er langt fra Danmark, så er der mange, der vælger at tage bilen sydpå.

Det betyder også, at nogen vælger at sove i bilen, for at spare penge på overnatninger, men netop denne løsning, kan være rigtig dyr i Grækenland.

Lokale regler forbyder nemlig overnatning i bilen på steder, hvor det ikke er tilladt, selvom det er offentlige områder.

Grækenland har strenge regler, når det kommer til, hvor man må parkere og overnatte i sit køretøj. Et køretøj skal altid overholde færdselsloven og må ikke stå parkeret på steder, hvor det forhindrer andre køretøjers bevægelse eller hvor parkering er forbudt.

Derudover er der særlige regler, hvis man vælger at bruge bilen som overnatningssted.

Camping er stort set forbudt

Det er vigtigt at bemærke, at fri camping stort set er forbudt i hele Grækenland.

Overtrædelser af denne regel kan medføre strenge straffe, hvis de konstateres af de ansvarlige myndigheder.

Hvis man blot vælger at overnatte i bilen uden at opstille campingudstyr som stole eller markiser, overtræder man dog ikke reglerne og vil ikke modtage en bøde.

Høje bøder for overtrædelser

Overtrædelse af disse regler kan dog blive en dyr affære.

Hvis man opstiller elementer, der udgør en campinginstallation, kan bøderne starte fra 300 euro (2.200 kr) per person eller køretøj. I værste fald kan det resultere i en bøde på op til 3.000 euro (22.000 kr) samt mulig retsforfølgelse.

Sommerferien skal være en tid til afslapning og fornøjelse, men det er vigtigt at være opmærksom på lokale love og regler for at undgå ubehagelige overraskelser. Ved at følge de lokale reguleringer kan man sikre, at ferien forløber glat og uden problemer.