Fantastisk nyhed til disse bilister: OK Tank med ny satsning

09/11/2023 13:32

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Efter øget antal, står energiselskabet nu klar med et hyldet koncept.

Mest læste i dag

Elbilsalget oplever en betydelig vækst. Ifølge data fra Danmarks Statistik udgør elbiler nu 5 procent af den samlede personbilflåde, og en tredjedel af de solgte personbiler i 2023 er elbiler.

På de danske veje er der nu mere end 150.000 registrerede elbiler, hvilket er en markant stigning fra 2021, hvor tallet var 66.600.

Aarhus Airport har besluttet at styrke sin miljømæssige profil ved at tilføje flere opladningsmuligheder til elbiler i lufthavnens parkeringsområde. Dette initiativ realiseres i samarbejde med energiselskabet OK, der har en omfattende opladningsinfrastruktur for elbiler over hele Danmark.

I en officiel meddelelse udtaler Aarhus Airport følgende: "Vi oplever en stigende efterspørgsel fra flyrejsende med elbiler, og det vil vi gerne imødekomme. Tidligere var valget af energikilde til transport ikke afgørende for vores gæster, men i dag er elektricitet nærmest en selvfølgelighed. Både pendlere, forretningsrejsende og feriegæster ankommer i elbiler, og muligheden for at oplade i lufthavnen vil blive godt modtaget af vores gæster, medarbejdere og de lokale. Vi vil gerne være førende på dette område, og vores samarbejde med OK er derfor timet perfekt," udtaler Lotta Sandsgaard, administrerende direktør for Aarhus Airport.

Samarbejdet med OK indebærer etableringen af to DC-ladere og ti AC-ladere ved lufthavnens tankstation og på parkeringsområde P-1. DC-ladere er kendt som hurtigladere eller lynladere, der giver mulighed for en hurtig opladning direkte på bilens batteri. AC-opladere er mere velegnede til dem, der har lidt længere tid til rådighed, da de oplader bilen med vekselstrøm, som omdannes til jævnstrøm i bilens oplader, inden den tilføres batteriet.

OK ser dette samarbejde med Aarhus Airport som en mulighed for at styrke el-infrastrukturen i Danmark og etablere opladningsmuligheder ved trafikknudepunkter, som naturligt tiltrækker elbilister. Kenneth Risborg Korsgaard, markedsdirektør for OK, udtaler: "I OK ønsker vi, at det skal være nemt og attraktivt at eje en elbil, og derfor opstiller vi opladningsstationer der, hvor elbilisterne er på farten, på arbejdspladser, derhjemme og nu også i Aarhus Airport. Vi er meget tilfredse med vores nye aftale med lufthavnen og ser frem til at gøre det nemmere for bilister at vælge elbilen."

Med de nye opladningsstationer udvides elbilnetværket i Østjylland, hvilket glæder gæster i Aarhus-regionen. Aarhus Airport, der er centralt placeret i forhold til Djurslands seværdigheder, strande og feriehusområder, tilbyder nu også elbilister muligheden for at oplade deres biler. Opladningsstationernes placeringer kan findes i OK's app og på deres hjemmeside.

Aarhus Airport ser dette som en naturlig udvikling i retning af at give gæsterne nem adgang til grøn strøm til deres biler, hvilket er i tråd med lufthavnens miljømæssige mål. Lotta Sandsgaard afslutter med følgende udtalelse: "Aarhus Airport har ambitioner om at være førende inden for den grønne omstilling. Vores mål som virksomhed er at være klimaneutrale i 2030. Vi har allerede taget betydelige skridt i retning af at omstille vores udstyr og køretøjer, vi bruger CO2-neutral strøm, og vores nye lufthavnsterminal er energioptimeret."