Er Google gået i stykker? - Opfordrer folk til at putte lim på deres pizza

24/05/2024 10:24

|

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Efter Google indførte deres nye AI overview til Google søgninger, er det stukket af med bizarre anbefalinger. Nu opfordrer Google blandt andet folk til at putte lim på deres pizza.

Mest læste i dag

Hvis man er det mindste interesseret i teknologi, seo eller bare for internetgiganten Google, så har man sikkert bemærket, at der er ved at ske massive ændringer.

Det er ikke mange dage siden, at Google lancerede deres såkaldte AI Overview til deres søgemaskine, som er en funktion, hvor du får et AI svar på din google søgning, før du kan se alle de normale 'svar' du plejer at lede efter.

Ideen er som sådan god nok, for hvis AI'en kan give dig præcis det svar, som du leder efter, så vil du spare tid.

Desværre er ideen bedre end praksis. Hvert fald som situationen er lige nu.

Googles AI overview er drevet af Googles AI 'Gemini'. Den fungerer på samme måde som OpenAI's ChatGPT, hvor den har adgang til internettet og dermed får den sin læring. Den processerer alt den data den får ind, og i sidste ende kommer den med en tekst til dig, som den håber, er det du har brug for.

Den seneste uge har desværre vist, at det langt fra er tilfældet.

Put lim på din pizza

Siden Google lancerede deres AI Overview i USA (som rulles ud til resten af verden inden udgangen af 2024) så har brugere delt tonsvis af screenshots af bizarre ting, som Googles AI har informeret dig om.

En bruger havde blandt andet søgt på, hvordan man hurtigt kunne få nyresten ud af kroppen, hvortil Googles AI Overview havde svaret, at man kunne drikke litervis af urin.

Der er også eksempler på, hvor Google decideret er kommet med livsfarlige løsninger på et problem, og det er på ingen måde hensigtsmæssigt.

Den sidste ting, der er gået viralt fra Googles AI Overview, er en anbefaling om, at man bør putte lim på sin pizza.

En bruger havde søgt på Google efter 'Cheese not stick to pizza' (Osten hænger ikke fast på pizzaen).

Svaret fra Googles AI var følgende (Vi har oversat til dansk):

"Ost kan glide af din pizza af mange årsager. Blandt andet for meget sovs, for meget ost eller for tyk sovs. Her er et par ting, du kan prøve,"

Dernæst fortæller Google, at du kan forsøge at mixe osten ind i sovsen, inden Google så pludselig foreslår, at du kan blande lim i din mad.

"Du kan også tilføje 30 milliliter ugiftigt lim til sovsen, for at give den mere fylde,"

(Se billedet af søgningen herunder)

Photo: Google

Flere brugere undrede sig over, hvordan i alverden Google kan komme på sådan en bizar løsning til problemet. Heldigvis blev svaret også fundet.

En bruger på hjemmesiden Reddit, havde nemlig for intet mindre end 11 år siden lavet en kommentar til et opslag, der handlede om det samme.

Vedkommende skrev højst sandsynligt som en joke, at man kunne bruge 30 millimeter Elmer's lim til sovsen, for at give det en ekstra fylde, og det ville holde osten fra at glide af. Derudover ville det tilføje en unik smag.

(Du kan se et screenshot af opslaget herunder)

Foto: Reddit

Google indgik officielt et samarbejde med Reddit for at lade deres AI træne baseret på brugerne på Reddit, og det har altså resulteret i, at Google nu opfordrer folk til at hælde lim på deres pizza. Så kan man spørge sig selv, er det virkelig den vej, man gerne vil og går det for hurtigt med AI i øjeblikket?