En tur på toilettet kostede Netto dyrt

28/09/2023 17:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
En bøde på 10.000 kroner blev det til for Netto, da Fødevarestyrelsen var på besøg.

Mest læste i dag

Da Fødevarestyrelsen besøgte Netto-butikken i Dragør Centret tidligere på måneden, var det langt fra en perfekt oplevelse. Især da kontrollanten trådte ind på toilettet, blev vedkommende mødt af en ganske foruroligende scene, ifølge B.T.

Besøget blev udløst af en borgerklage angående supermarkedets toiletforhold.

I dagligdagen hører vi ofte udtrykket "bombet lokum," men i dette tilfælde var det bogstaveligt talt, hvad kontrollanten fandt, da døren til toilettet blev åbnet.

Rapporten fra Fødevarestyrelsen afslørede problemer med hele tre toiletter i butikkens kælder:

"Toiletterne var synligt beskidte med brune pletter, og der hang en ubehagelig lugt i luften," står der i rapporten.

Derudover var en skraldespand så overfyldt, at papiraffald var spredt rundt om den. Ifølge rapporten var det aftenholdets ansvar at holde toiletterne rene.

Salling Group, koncernen bag Netto, oplyste til B.T., at det generelt er medarbejdernes ansvar at vedligeholde toiletterne:

"Selvom toiletter altid kan være udfordrende at holde rene, skulle medarbejdernes toiletter have været grundigt rengjort."

Problemerne stopper ikke her

Udover de uhygiejniske toiletter opdagede Fødevarestyrelsens kontrollant også støv, døde fluer, hår og spildte fødevarer på steder, hvor fødevarer opbevares.

For at gøre det endnu værre var der endda sorte pletter, der lignede skimmelsvampvækst, på butikkens køleinventar.

Butikken blev idømt en bøde på 10.000 kroner som følge af besøget, da de tidligere ikke havde taget en tidligere advarsel om manglende rengøring tilstrækkeligt seriøst.