På deres hjemmeside rapporterer FDM, at de dagligt modtager henvendelser fra bilister, som føler sig forvirrede over en parkeringsafgift, de har modtaget, og som de anser for uretfærdig.
Ofte drejer det sig om misforståelser eller lignende, enten fra parkeringsselskabet eller kommunen. Dog forekommer der til tider også situationer, hvor regler er blevet overskredet, og disse regler synes at være ukendte for den danske befolkning.
FDM beskriver, hvordan de har fokuseret på de parkeringsregler, som danskerne oftest har undret sig over.
Man parkerede foran sin egen indkørsel
Normalt er det ikke tilladt at parkere foran en indkørsel, og dette er noget de fleste danskere er klar over.
Men hvis man bor på den pågældende adresse og derfor parkerer foran sin egen indkørsel, opstår der usikkerhed omkring, hvorvidt dette er tilladt.
En mand havde modtaget en parkeringsafgift netop for dette, og sagen blev bragt for retten. Udfaldet af sagen overrasker de fleste danskere:
"I henhold til Færdselsloven er det ikke tilladt at parkere på en måde, der hindrer eller væsentligt besværliggør ind- og udkørsel fra en ejendom. Vi besluttede at tage sagen til retten, da spørgsmålet opstod: Hvem er det egentlig, man forhindrer i at køre ind eller ud? Grundejeren må selv være i stand til at afgøre, om han skal køre ind eller ud fra sin ejendom, og om hans parkering generer andre," forklarer Casper Schad, en advokat hos FDM.
Resultatet var, at manden stadig skulle betale bøden. I landsretten påpegede en dommer, at denne regel også gælder for grundejeren, da redningsberedskabet skal have ubesværet adgang.