En erfaren hvidevaretekniker med råd: Vask aldrig dette i vaskemaskinen

02/05/2024 21:13

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com
Det er vigtigt at følge nogle enkle, men afgørende regler for vask for at sikre, at maskinen holder så længe som muligt. Ifølge eksperter bør du for eksempel aldrig vaske denne ene ting i den.

Mest læste i dag

Vaskemaskiner kan klare mange ting, men ikke alt. Derfor er det værd at beskytte et af de mest brugte apparater i vores hjem.

Selvom en vaskemaskine generelt kan holde i rigtig mange år, så er der ting du selv kan gøre, som kan forkorte levetiden på vaskemaskinen.

Tøj, betræk, håndklæder med mere skal du naturligvis bare vaske i din maskine, men hvis ud går med overvejelser om at tage din måtte fra badeværelset, så kommer du til at begå en stor fejl.

Putter du måtten i vaskemaskinen, kan det nemlig ende med, at du belaster maskinen mere end nødvendigt, og så kan det gå galt.

"Problemet er, at badeværelsesmåtter absorberer meget vand og ender med at overskride den anbefalede vaskevægt fra producenten," forklarer Scott Flint, en reparatør fra Californien med 20 års erfaring ifølge tasteofhome.com.

Moderne vaskemaskiner har meget højere centrifugeringshastigheder end tidligere modeller.

Nogle gange kan centrifugeringshastigheden være op til 1200 omdrejninger i minuttet.

"Disse højere hastigheder lægger et enormt pres på tunge genstande, og den øgede vægt vil rive vaskemaskinen i stykker," tilføjede han.

Ifølge Flint kan dette badeværelsestilbehør være årsagen til en meget dyr reparation af vaskemaskinen på to måder.

"Badeværelsesmåtter har normalt en gummibagside, der går i stykker under vask. De små stykker gummi tilstopper derefter afløbspumpen, blokerer dens motor og afløbsrør."

Men også tæpper uden gummibagside kan tilstoppe afløbsrøret, da fibrene løsner sig under vasken. Samtidig kan de fysisk beskadige en anden vital del af maskinen.

"Det bagerste leje, der understøtter kurven under centrifugering, bliver overbelastet af den høje centrifugalkraft, der opstår under centrifugeringscyklussen. Derfor bør producenterne advare kunderne mod at vaske badeværelsesmåtter i vaskemaskinen," mener reparatøren.

Du må altså finde på andre måde at vaske dine badeværelsesmåtter, hvis du gerne vil have din vaskemaskine til at fungere i mange år fremadrettet.