Efter stigning i elregningerne: 6 ud af 10 danskere gør det ikke

25/12/2023 11:34

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Energipriserne steg voldsomt i 2022.

Mest læste i dag

Priserne på energi oplevede en markant stigning i slutningen af 2022 som følge af forskellige begivenheder, herunder Ruslands invasion af Ukraine. Dette resulterede i betydeligt højere varme- og elregninger for adskillige danske boligejere.

Dog synes de betydelige varme- og elregninger fra cirka et år siden at være blevet glemt af mange danske boligejere, ifølge en pressemeddelelse fra ejendomsmæglerkæden Home.

I samarbejde med analysevirksomheden YouGov har Home undersøgt, hvor mange boligejere der har foretaget energiforbedringer på deres bolig eller har planer om det som reaktion på de drastiske stigninger i energipriserne i 2022.

  • Undersøgelsen, der omfatter cirka 1.200 boligejere, viser, at omkring 60 % ikke har iværksat forbedringer eller har planer om at gøre det som følge af de stigende energipriser, der er faldet igen siden da.

Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker hos Home, kommenterer: ”Det er lidt overraskende, at så mange boligejere ikke har eller vil foretage sig noget, når vi ser, hvor sårbare mange er over for pludseligt stigende energipriser udløst af kriser og krig rundt om i verden.” Han tilføjer, ”men det er nok lidt 'ude af øje, ude af sind'."

Energihjem.dk, en portal for husejere interesserede i energirenovering eller klimatilpasning, bemærker også en aftagende interesse i at energiforbedre boligen: ”Vi så et kæmpe boom i energirenoveringer i 2022 i forbindelse med de stigende energipriser. Men i år er gassen i den grad gået af ballonen i takt med, at energipriserne er faldet igen,” udtaler Maria Carlsen, kommunikationschef i Energihjem.

FAKTA: Boligejernes Top3 i energiforbedringer

Undersøgelsen afslører også de mest populære energiforbedringer blandt de boligejere, der trods alt har foretaget eller vil foretage energiforbedringer i hjemmet.

Udskiftning af olie- eller naturgasfyr med en alternativ varmekilde, såsom en luft-til-vand varmepumpe, topper sammen med udskiftning af gamle vinduer til nye energiruder.

For begge energiforbedringer angiver 13 % af boligejerne, at de allerede har påbegyndt eller har planer om at skifte til en anden varmekilde eller nye vinduer, mens 8 % har isoleret tag eller loft eller agter at gøre det.