Efter stigende smitte af britisk corona-mutation: Vi er nødt til at lukke samfundet mere ned

05/01/2021 08:58

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Står det til SF og partiets formand, Pia Olsen Dyhr , er der ikke nogen tvivl om hvad der er nødvendigt at gøre, efter den nye og langt mere smitsomme britiske corona-mutation spreder sig hurtigt.

Man nåede lige at håbe på at 2021 kunne blive et mere normalt år, i takt med at det skrider frem. Det kan måske også blive sådan, men den glædelige nyhed om begyndelsen af vaccineprocessen rundt om i verden, er forholdsvist hurtigt blevet erstattet af bekymringer om den nye, og langt mere smitsomme corona-mutation, der blev opdaget på de britiske øer i december.

Forskellige nationalmyndigheder er allerede nu forholdsvist enige om hvordan den nye mutation opfører sig. Den er som sådan ikke mere farlig for individet, men den er i høj grad farlig for samfundet, og sundhedsvæsenet, eftersom den er 50 til 74 procent mere smitsom.

I England har man nu taget konsekvenserne af den nye smittespredning.

Premierminister Boris Johnson kunne på et pressemøde i går kl. 21 dansk tid offentliggøre at briterne i de næste to måneder, vil opleve en omfattende nedlukning af samfundet.

Den ide mener SF og Pia Olsen Dyhr nu også skal implementeres i Danmark. Måske ikke så omfattende en nedlukning, men en nedlukning ikke desto mindre, så situationen ikke bliver så alvorlig som på de britiske øer.

” Vi er nødt til at lukke samfundet mere ned pga den britiske mutation af COVID-19. Udviklingen er dybt bekymrende. SF foreslår derfor regeringen nødpasning i daginstitutionerne og at færre mødes. Vi er nødt til at stoppe smitten ellers ender vi med britiske tilstande,” – Skriver Pia Olsen Dyhr i et opslag på Twitter.

Den slags restriktioner og nedlukning er dog ikke blevet besluttet endnu, og i mandags afviste børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, at lukke daginstitutioner.