Drak 1½-liter Cola: Det kostede ham livet

30/06/2023 06:23

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
En 22-årig mand mistede livet efter, at han havde slukket tørsten i halvanden liter cola.

Mest læste i dag

De fleste kan erklære sig enige i, at ikke meget kan konkurrere med en iskold cola på en varm sommerdag.

Rigtig mange er vilde med smagen af den verdenskendte læskedrik, og nyder den især, hvis man har brug for at blive kølet ned i varmen. Sådan havde en 22-årig mand det også.

På en dag, hvor temperaturen var steget til vejrs, besluttede han sig nemlig for at nyde en Coca-Cola. Tilsyneladende har han været rigtig tørstig, for i løbet af blot ti minutter havde han tømt 1,5 liter Coca-Cola.

Selvom han fik stillet tørsten, fik han det fatale konsekvenser for den unge mand. Ifølge lægerne, der undersøgte ham, har den store mængde cola på kort tid resulteret i hans død.

Det skriver Daily Mail.

Seks timer efter at have indtaget den store mængde læskedrik, blev manden indlagt på et hospital, da han kæmpede med store smerter og en opsvulmet mave.

Manden forklarede lægerne om sit indtag af colaen, og en efterfølgende rapport har vist, at den store mængde læskedrik resulterede i en oppustet lever hos manden. Dertil viste CT-scanningerne, at han havde en unormal mængde gas i tarmvæggen.

Som resultat af dette, forsøgte lægerne at fjerne den store mængde gas. Desuden fik han medicin, der havde til formål at beskytte leveren.

Desværre var det for sent at medicinere manden, da leveren allerede havde taget skade af den store mængde cola.

18 timer efter lægernes behandling startede, stod det klart, at mandens liv ikke stod til at redde.

Ifølge Nathan Davies, der er biokemiker ved University College London, skal man ikke frygte, at man havner i samme situation som den 22-årige kinesiske mand, hvis man drikker cola. Det er et uheld, der sker yderst sjældent.

"Det er meget usandsynligt at dø af at bunde 1,5 liter sodavand. Som i uhyggelig meget usandsynligt," siger Nathan Davies til Daily Mail.

Derudover mener han også, at det er nødvendigt at foretage flere undersøgelser af manden, før det for alvor kan konkluderes, at det rent faktisk var colaen, der forårsagede hans død.