DR-vært møder massiv kritikstorm: Reklamerede for hus på licensbetalt medie

04/12/2023 06:57

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Efter den nyeste episode af DR-værtens podcast 'Du kender typen' er folk blevet sure over, hvad deres licenskroner går til.

Mest læste i dag

Anne Glad, kendt som vært for DR-podcasten 'Du Kender Typen', er havnet i en storm af kritik efter at have brugt sin platform til at promovere radioværtsparret Pelle Peter og Maria Jencels luksuriøse villa, som de har sat til salg.

I et afsnit af podcasten opfordrede Glad lytterne til at besøge villaens salgsside på en specifik hjemmeside.

Selvom podcasten normalt fokuserer på livsstil og forbrugsvaner, vakte dette specifikke afsnit kontrovers. Mediechefer i Presselogen på TV 2 kritiserede dette træk, idet det betragtes som reklame på en platform, der finansieres af licensmidler.

Pelle Peter og Maria Jencel delte detaljer om salget af deres villa i Brønshøj i podcasten. Efter at have beskrevet huset opfordrede Pelle Peter lytterne til at handle hurtigt: "Så hvis du vil købe en vidunderlig villa i ret god stand, med nyt køkken, stor have med egern, i ret go stand, så skynd jer," sagde parret.

Anne Glad fulgte opfordringen med en henvisning til en specifik adresse på Home's hjemmeside: "Ja, man kan gå ind på Home og søge på Veksøvej 73, og så kan man se nogle fine billeder af den her smukke, smukke villa, så skynd jer at gøre det," sagde værten.

Journalistisk chefredaktør på Dagbladet Information, Anton Geist, udtalte, at det ikke var passende at bruge licensmidler til denne form for reklame, især da det involverede en DR-ansats hus.

Chefredaktør for Politiken, Amalie Kestler, var enig og mente, at det ikke var acceptabelt på DR's platforme. DR's etiske retningslinjer forbyder reklame i deres programmer, herunder skjult reklame.

Efter kritikken blev afsnittet redigeret, og det omhandlede reklameindhold blev fjernet. DR's rettelse tilføjer, at sekvensen med reklamen blev klippet ud efter afsnittet blev publiceret, men denne rettelse er ifølge Presselogen ikke tilstrækkelig synlig for podcastens brugere.